Vizier op volleybal

 

Naar tweede bekerronde (v) gaan…

VoV, 16-09-2018. 9:53 uur. Gisteren werden de vierkampen gespeeld in de eerste Nevobo bekerronde. De negen winnaars gaan door naar de tweede ronde, dan doen ook de Topdivisie teams mee.  Omdat er in Barneveld bij poule G waar SSS, VTC Woerden, VC Wik en Thor hun vierkamp uitvochten,  geen uitslagen waren ingevoerd c.q. konden worden ingevoerd moeten we u de afloop van die poule schuldig blijven.

In poule A werd Sudosa – Desto ongeslagen winnaar. Ze hoefden tegen VC Bolsward, D.B.S. en Dinto geen setje af te staan. Poule B werd gewonnen door WVC Volley uit Wierden, dat de buurvrouwen van Rivo voor bleef. Ook WVC verloor geen wedstrijd, tegen Olhaco moesten ze één setje inleveren.

Poule C was het domein van drie Dinkellandse teams en Krekkers. Krekkers stapte als overwinnaar uit de ring. Drie keer, al koste dat wel enige moeite. Tegen bijvoorbeeld DeVoKo in de eerste set en tegen Rosstars via tiebreakwinst. Poule D in Eibergen werd een prooi voor SOMAS / Activia. Zij pakten drie zeges, onder andere tegen de nummer twee VCV Varsseveld. Het werd 15-6 in de tiebreak.

In poule E ging Ledub met het ticket voor de volgende ronde aan de haal. Zij speelden drie wedstrijden en pakten zes punten, tegen Volley Tilburg en VC Velden lieten ze een setje liggen. En waarschijnlijk was het niet van belang om alle wedstrijden te spelen, gezien het vermeldde bij de Nevobo uitslagen. Poule F werd door VC Olympia met drie overwinningen afgesloten en gewonnen. SV Dynamo 2 uit Apeldoorn wist hen een setje afhandig te maken, Keistad en Ormi lukte dat niet.

Zoals gezegd, de afloop in poule E is ons onbekend, wel kunnen we Merkela / Zaanstad dames 1 als winnaar van poule H melden. Met zes punten uit drie wedstrijden. Zowel tegen Irene als tegen Armixtos hadden ze de tiebreak nodig om de zege binnen te halen. In de laatste poule, poule I, werd Leython op punten eerste. Ze eindigden gelijk met Inter Rijswijk, beide 3-5 punten en 5–3 in sets, maar Leython kreeg op grond van het betere puntenquotiënt (voor en tegen punten) de eerste plaats toebedeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.