Nederlagen voor top drie Topdivisie-v

VoV, 12-11-2017. 8:45 uur.  De drie ploegen op het podium van de Topdivisie beleefden gisteren een slechte dag, geen van drie kon een overwinning bijschrijven. Het meest verrassend was nog wel de nederlaag van koploper Veracles bij rode lantaarndragen PDK Huizen,  ook het verlies in eigen huis van SV Dynamo zal hard aankomen en VCN kwam uit het hoge Noorden van de koude kermis thuis.

IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles kwam bij PDK op een 2-0 achterstand via de setstanden 26-24 en 25-22. Ze moesten in de twee volgende sets vol aan de bak om dreigend verlies af te wenden. Dat lukte met 22-25 en 19-25. Maar de hekkensluiter van de Topdivisie had nog niet alle kruit verschoten en verraste in de vijfde set met een 15-12 score. Door de winst konden ze de Rode Lantaarn aan Oskam Taurus overdoen. Veracles blijft wel koploper.

Mede omdat SV Dynamo, de nummer twee op de ranglijst, in Omnisport onderuit ging tegen Pharmafilter US.  Met 25-23 in de derde set konden ze verlies in drie sets na de 20-25 en 17-25 voorkomen, maar in de vierde set was het wel raak. De ploeg uit de hoofdstad noteerde 22-25 en 1-3.

Laudame Financials VCN keerde met lege handen uit Groningen terug. Zelfs geen setje was hen gegund tegen OBEG Donitas. De verschillen waren in de eerste twee sets niet groot met 25-23 en 25-22 setstanden, maar leverden de thuisploeg wel een comfortabele 2-0 voorsprong op. En die werd in de derde set via een ruime 25-18 in wedstrijdwinst veranderd.

Ook ruim, zeg maar gerust erg ruim was de winst van VV Alterno II bij Oskam Taurus in Houten. Bij de thuisploeg bleef de score op 15, 17 en 12 punten steken toen de gasten al bij de eindstreep waren.

De uitslag van VVU tegen VC Sneek II stond nog niet vermeld. Gezien de opmerking van trainer coach Arjen Schimmel van VVU dat hij iedereen nodig had om tot winst te komen nemen we heel voorzichtig aan dat het 3-2 voor Utrecht is geworden. Maar dat is onder voorbehoud met drie vraagtekens erachter. In de stand hebben we daar dan ook geen rekening mee gehouden.

Toevoeging: Het eerdere voorbehoud kunnen we na een bericht van een attente lezer laten varen. VVU won de 1e set, verloor daarna 2 sets van een moedig spelend Sneek 2. Bijna won Sneek de wedstrijd met 1-3. Echter Utrecht kon met moeite toch de 4e set pakken. Het kruid bij Sneek was toen verschoten, want de laatste (5e ) set verloren zij ruim en dus ook de wedstrijd met 3-2. Eindstand Utrecht-Sneek 2  dus zeker 3-2. De stand hebben we aangepast.

Vandaag wordt nog gespeeld de wedstrijd Ecare Apollo 8 vs Seesing Personeel Orion. In Borne beginnen ze om 14:00 uur. Beide teams kunnen, als ze de volle buit behalen, goede zaken in de ranglijst doen.

De vertekende stand is nu: Veracles 6-14, Alterno 7-13, US 7-13, Dynamo 7-12, Donitas 7-12, VVU 7-12, VCN 6-11, Apollo 6-11, Orion 6-10, Sneek II 7-5, PDK 7-4, Taurus 7-3.