Nederland in halve finale Continental Cup

00VliegendeHollader

Sophie van Gestel – Jantine van der Vlist en Rimke Braakman – Jolien Sinnema hebben Nederland vanmorgen een 2-0 zege en een plaats in de halve finale bezorgd. In de kwartfinale van de CEV Continental Cup waren ze te sterk voor de Italiaanse duo’s Giulia Suguatti – Monica Lestini en Rebecca Perry – Laura Giombini

Als eerste speelden van Gestel – van der Vlist tegen Saguatti – Lestini. Dit was een gelijk opgaand duel in de eerste set, met tussenstanden 7-6, 11-11 en 15-14 in Italiaans voordeel. Italië kreeg op 20-19 setpoint, nadat ze de 18-19 achterstand hadden weggewerkt. Nederland wist echter de stand nog een keer om te draaien en kwam via 21-23 op 0-1. In de tweede set had Italië een vroeg opgelopen achterstand van een paar punten bij 9-9 ongedaan gemaakt, maar Nederland liep rond de technische time out uit naar 11-15. Op de vier punten voorsprong bij 13-17 moesten nog een paar puntjes worden ingeleverd (17-19). Maar verder lieten van Gestel – van der Vlist de tegenstander niet komen. De 17-21 betekende 0-1 voor Nederland.

In de wedstrijd tussen Rebecca Perry – Laura Giombini vs Rimke Braakman – Jolien Sinnema ging het daarna om een plek in de halve finale of om het spelen van een zogenaamde ‘Golden Match’, de beslissende derde wedstrijd tussen twee zelf te bepalen teams.

Het Italiaanse duo kwam in de eerste set snel op een 4-1 voorsprong, maar had daarna moeite om via de side out score dit verschil vast te houden. Nederland kroop via 6-4 en 9-7 naar 11-10 bij de tactische time out. Na de pauze en de veldwissel besliste het Oranje duo een aantal rally’s voor zich en kwam zo op 12-15 voor. Die drie punten verschil stonden ze niet meer af, de 14-17 werd 17-20 en 18-21.

In de tweede set liep het een stukje stroever, Italië ging met 12-9 de technische time out in, pas bij 15-15 had Nederland de score gelijk getrokken.  Om vervolgens de 17-18 voorsprong via 19-21 om te zetten in een 0-2 setwinst.

Via deze winst plaatst Nederland zich bij de laatste vier, de halve finales staan voor morgen op het programma. Als Nederland de CEV Continental Cup wint gaan van Gestel – van der Vlist naar Rio. Worden ze tweede of derde dan krijgen de beachduo’s nog een kans bij het wereld OKT in Sotsji, dat in juli wordt gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Een vliegende Hollandse.