Vizier op volleybal

 

Selectie Donitas Dames 1 compleet

DonitasErwinPranger

De selectie van Donitas dames 1 is met de komst van Annelotte Bij De Weg compleet. Komend jaar wordt er gestreden in de Topdivisie onder leiding van het trainersduo Henny Woldman en Cees Reitsma.

De helft van de selectie heeft afgelopen seizoen ervaring opgedaan in de Eredivisie en zal dit meenemen naar komende seizoen. Donitas dames 1 bestaat komend seizoen uit de volgende speelsters.

De diagonaalpositie wordt evenals afgelopen seizoen bezet door Lynn Fortman en Lobke Overtoom. De spelverdeling wordt verzorgd door Iris van der Veen en de vanuit het tweede overgekomen Rosanne Ottevanger. De hoofdblokkeerders zijn Martine Stevelink en Femke Yntema, afkomstig uit Donitas dames 2. Ook Annelotte Bij De Weg voegt zich hierbij. Afgelopen seizoen speelde zij eerste divisie met Sneek dames 2.

Annelies Dokter, Eva Hamhuis, Alexandra Hogeveen en Dienke Miedema zullen als passer loper in actie komen. Hogeveen speelde afgelopen seizoen bij Veracles dames 1 en Miedema is afkomstig uit Donitas dames 2. De liberopositie wordt evenals afgelopen seizoen ingevuld door Anoek Haan.

De selectie traint nog de gehele maand juni door en zal in augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen.

(Bron persbericht Donitas dames 1, foto Erwin Pranger)