Nederlanders in de Europese toernooien.

VoV, 10-11-2021. 23:22 uur. Vanavond kwamen er een aantal Nederlanders met hun teams in actie in de voorronde van de Champions league en in de CEV Cup.

Wessel Keemink had met Karlovarsko een goede uitgangspositie verworven om tot de poulefase van de Champions league door te stoten door hun uitduel in Lissabon tegen Benfica met 2-3 te winnen. Helaas slaagde de spelverdeler van Oranje er niet in om het CL-ticket te bemachtigen, vanavond werd in eigen huis met 1-3 via de setstanden 25-20, 23-25, 21-25 en 23-25 verloren.

Wat Karlovarsko in de eerste set nog wel lukte (van 22-20 naar 25-20), konden ze in de sets daarna niet meer voor elkaar krijgen. In de tweede set veranderde Benfica 23-22 achter in 23-25 winst, in de derde waren ze veel sterker (14-22, 18-22, 21-25) en in de vierde set kon de ploeg van Keemink de voorsprong van 21-20 niet verzilveren en de tiebreak afdwingen. Keemink scoorde 1 keer.

In de CEV Cup speelde de sterrenploeg van Modena, met in de basis Nimir Abdel-Aziz en Maarten van Garderen maar zonder Ngapeth, uit tegen Sastamala dat eerder in de voorronde van de Champions League Draisma Dynamo had uitgeschakeld. In Finland won Modena met 0-3 via de setstanden 18-25, 19-25 en 23-25.  Met 19 treffers, waarvan 6 aces, werd Abdel-Aziz topscorer, van Garderen maakte 10 punten.

In Zwitserland verloor Maikel van Zeist met Chênois Genève in een Zwitsers onderonsje met 3-1 van Volley Amriswil. De eerste set werd nog met 19-25 gewonnen, daarna gingen de volgende drie sets met 25-21, 25-17 en nogmaals 25-21 naar de thuisploeg. Van Zeist kon 4 punten laten noteren.

De Duitse Bundesliga club SVG Lüneburg, met Auke van der Kamp als invaller in de tweede set, won met 3-0 (20, 21, 22) van het Servische Ribnica Kraljevo. Van de Kamp scoorde 2 keer. Lüneburg was vooral aanvallend sterker (33 om 22 scores). En Ewoud Gommans won met zijn Dinamo Bucuresti uit met 1-3 van UVC Holding Graz. Setstanden 17-25, 19-25, 31-29 en 22-25. Gommans liet 18 punten noteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Karlovarsko.