Vizier op volleybal

 

Nederlandse BTN-ers en niet BTN-ers bij CEV-Futures

VoV, 22-06-2024. 4:37 uur. Ze zijn dan wel geen BTN-duo’s maar dat wil niet zeggen dat we aan de prestaties van Esther Cramer en Laura Overwater bij het Future toernooi in Messina, Italië geen aandacht besteden. En dat geldt ook voor de deelname van Danieke Prins en Fiona van Diepen op Ios in Griekenland.

Het duo Cramer/ Overwater diende zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Main Draw. De start op donderdag was goed, in hun eerste wedstrijd versloegen ze een Amerikaans duo met 2-1 via de setstanden 21-16, 19-21 en 15-11.

In de tweede ronden moesten ze echter hun meerdere erkennen in het Japanse tweetal Sahai/ Miharu. Opnieuw speelden ze drie sets, maar nu trok Japan met 11-15 in de tiebreak aan het langste eind. Daarvoor waren de setstanden 18-21 en 21-15. Dus geen hoofdtoernooi voor het duo Cramer/ Overwater.

Eerder deze week namen Danieke Prins en partner Fiona van Diepen in Griekenland (Ios) deel aan een Future toernooi. Zij moesten ook beginnen in het kwalificatietoernooi en overleefden de eerste ronde via een 2-1 zege op een Hongaars duo. Met 25-23, 14-21 en 15-8 plaatsten ze zich voor de tweede ronde.

Daarin was het Amerikaanse duo Cews/ Brok met 0-2 te sterk. Veel te sterk in de eerste set (11-21), nipt te sterk in de tweede (19-21). Hetgeen dus uitschakeling betekende.

In Messina, Italië waren Mees Sengers/ Dirk Boehlé en Quinten Groenewold/ Sam van der Loo rechtstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatst.

In hun eerste poulewedstrijd in poule C speelden Senger/ Boehlé tegen het Oekraïense duo Savvin/ Moiseiev. Dat werd een 2-1 zege. Na een moeizaam begin, 22-24 verlies in de eerste set, herpakte het NL-duo zich en wist met 21-13 de tiebreak te forceren, die ze vervolgens met 15-11 wonnen.

In de winnaarsronde van de poule spelen ze vanmorgen tegen het Italiaanse duo Krumins./ Caminati.

Groenewold/ van der Loo namen het in poule D op tegen de Duitsers Sowa/Just, die onlangs in Krakau nog goud wonnen. De Nederlanders moesten met 2-1 hun meerdere in de Duitsers erkennen. Na de gewonnen eerste set (17-21), was Duitsland in de tweede met 21-19 nipt te sterk. De beslissende tiebreak wonnen de Oosterburen met 15-11.

Groenewold/ van der Loo spelen vanmorgen in de verliezersronde van de poule tegen Petic/ Dóczi uit Hongarije. De Winnaar blijft in het toernooi, de verliezer is uitgeschakeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Messina.