Vizier op volleybal

 

Nederlandse teams hebben moeite met hitte tijdens EK Beach <20

Vandaag zijn de eerste poulewedstrijden van het EK Beachvolleybal onder 20 gespeeld in Tel Aviv. Esther Hullegie en Jolien Sinnema wonnen een wedstrijd en verloren een wedstrijd. Erik Nijland en Dirk Boehlé verloren twee wedstrijden. De omstandigheden waaronder het toernooi worden gespeeld zijn niet ideaal. Het is in Tel Aviv bijna 40 graden en de luchtvochtigheid is boven de 90%.

Hullegie/ Sinnema (5) verloren hun eerste wedstrijd van de Litouwse dames Dumbauskaite/Povilaityte (20) met 0-2 (16-21,21,-23). Sinnema werd in deze wedstrijd door de hitte bevangen en zelfs haar voetzolen waren licht verbrand. De tweede wedstrijd, die later op de dag gespeeld werd verliep beter voor Hullegie/Sinnema. De Nederlandse dames wonnen met 2-0 (21-9,21-17) van de Fransen Chimisanas/Le Guiader. Morgen spelen Hullegie/Sinnema om 9.40 tegen de Tsjechen Galova-Vankova (8).

Nijland/Boehlé (7) verloren hun eerste wedstrijd met 0-2 (18-21,18-21) van Pomerants/Tamme (18) uit Estland. In deze wedstrijd, die midden op de dag gespeeld werd, kon Boehlé de hitte niet de baas blijven. In de tweede wedstrijd konden Nijland/Boehlé geen potten breken tegen de Oostenrijkers Schörghofer/Hörl (19). Ze verloren de wedstrijd met 0-2 (14-21,17-21). Boehlé verdedigde in deze wedstrijd nog wel fantastisch, maar had aanvallend geen kracht meer over. Nijland/Boehlé spelen morgen om 12.10 tegen Schümann/Stork (6) uit Duitsland. Om nog een kansje te maken op de volgende ronde moeten ze deze wedstrijd winnen.

De beste twee teams en de vier beste nummers drie gaan door naar het double elimination systeem. Daar wordt morgen direct na de laatste poulewedstrijden mee begonnen.