Vizier op volleybal

 

Nevobo en FIVB presenteren WK 2022 plannen

VoV 31-01-2019. 18:00 uur. De Nevobo en wereldvolleybalbond FIVB hebben vanochtend op Papendal onder grote belangstelling de plannen gepresenteerd voor het WK Vrouwen 2022. In de aanwezigheid van FIVB president Ary Graça, CEV president Aleksandar Boričić, Jan Markink (gedeputeerde Sport provincie Gelderland) en voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF vond de kick-off van het grootste volleybalevenement ooit in Nederland plaats. Ook de wethouders en vertegenwoordigers van de speelsteden Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam, vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sponsoren en de media waren aanwezig in Arnhem.

Op zaterdag 12 januari werd op een groot volleybalgala in Polen het WK Vrouwen 2022 toegekend aan Nederland en Polen. Na een langdurige bidprocedure werden Nevobo voorzitter Peter Sprenger en Nevobo directeur sportontwikkeling en evenementen Michel Everaert in Warschau plotseling verrast met de aanwijzing. Vandaag, 2,5 week later, was de tijd aangebroken om de plannen in detail toe te lichten.

Het vierjaarlijkse WK, dat voor het eerst in de geschiedenis in Nederland plaatsvindt, duurt ruim drie weken. De complete eerste fase vindt plaats in Gelderland, met het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. In het GelreDome worden meerdere speelvelden gerealiseerd. De 24 deelnemende landen worden in de eerste fase ondergebracht in 24 Gelderse gemeenten. Op die manier wordt de hele provincie betrokken bij het WK.

In het vervolg van het toernooi doet het WK Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport) aan om voor de finaleronde weer terug te keren naar het GelreDome. In de tweede en derde fase worden ook wedstrijden gespeeld in Polen, en mogelijk nog in een of meerdere andere Europese landen. Oranje zal altijd haar wedstrijden op eigen bodem spelen.

De droom van de Nevobo en sportmarketingbureau TIG Sports, met wie de volleybalbond het WK organiseert, is om het GelreDome in het finaleweekend vol te krijgen. Het voetbalstadion van Vitesse biedt plaats aan maximaal 30.000 toeschouwers.

De betrokken overheden en de volleybalbond verbinden aan het WK 2022 ook diverse maatschappelijke ambities. Zo maken de promotie van gezonde voeding, het professionaliseren van volleybalverenigingen en vele side-events, gericht op grootschalige participatie en betrokkenheid, deel uit van de aanpak.

Reacties van speelsters en bondscoach op

https://www.youtube.com/watch?v=LivmCpt5Q6g

gh @ VoV. Persbericht en foto Nevobo