Vizier op volleybal

 

Nieuw seizoen voor Team Eurosped begonnen

VoV, 31-08-2018. 5:23 uur.  De eerste trainingen van de nieuwe selectie van Team Eurosped zijn al weer achter de rug, ook al konden wegens EK verplichtingen bij Jong Oranje Susanne Kos, Vera Mulder en Dagmar Boom daarbij nog niet aanwezig zijn. Zij sluiten half september aan. De Team Eurosped selectie voor het seizoen 2018 / 2019 kent de volgende samenstelling:

Spelverdeling: Rochelle Wopereis en Charlotte Haar.

Libero: Susanne Kos.

Diagonalen: Celine Keijsers en Vera Mulder.

Passer lopers: Judith Kamphuis, Daphne Knijff, Kirsten Wessels en Dagmar Boom.

Midspeelsters: Eline Gommans, Eline Timmerman en Laura de Zwart.

In de agenda van de ploeg van Jan Berendsen en zijn assistent Jeffrey Scharbaai staan de volgende volleybalafspraken genoteerd:

01-09: Beachvolleybal­toernooi DorpsBBQ te Vroomshoop. 02-09:  Clinic Jamie Morrison. 14/16-09:  Trainingsstage in België. 22-09: Oefenwedstrijd vs Zwolle, in Zwolle. 23-09: Oefenwedstrijd vs Zwolle, in Het Punt te Vroomshoop. 24-09: Teampresentatie in Theater Het Punt. 29-09: Supercup in en tegen Sliedrecht. 06-10: Start competitie met de wedstrijd in Apeldoorn tegen Alterno

Vanaf nu zijn ook de Team Eurosped seizoenkaarten voor het seizoen 2018-2019 te koop. Deze kaart geeft recht op entree bij de thuiswedstrijden van Team Eurosped in Het Punt in Vroomshoop voor de competitie, play-offs en thuiswedstrijden van het bekertoernooi, excl. eventuele kampioenswedstrijden. Prijzen € 49,50 voor personen van 14 jaar en ouder en € 12,50 voor kinderen tot 14 jaar. De kaarten kunt u bestellen via http://www.teameurosped.nl/webshop-2

De strijd om de Supercup: Team Eurosped speelt op zaterdag 29 september om de Supercup in Sliedrecht tegen Sliedrecht Sport. U kunt erbij zijn, Eurosped wil met een bus vol / bussen vol supporters naar dit duel tussen de landskampioen en bekerwinnaar (Sliedrecht) en de verliezend bekerfinalist. (Team Eurosped). Een kans voor Team Eurosped om de eerste prijs van het seizoen te pakken! Echter, het zal zeker geen eenvoudige opgave worden om de huidige landskampioen in eigen huis te verslaan. Team Eurosped kan daarom de steun van haar  supporters goed gebruiken. Binnenkort kun u een plaatsje in de bus reserveren, houd daarvoor de Eurosped website en sociale media in de gaten.

Het seizoen is wat de competitie betreft nog niet eens begonnen maar er wordt al weer voorzichtig naar de toekomst gekeken. Bij Team Eurosped is Diane Rademaker als ex – topvolleybalster verantwoordelijk voor het technische beleid. Haar belangrijkste taak is het samenstellen van een team en staf. Maar hoe gaat dat in z’n werk?

Diane: “Je zou kunnen denken dat we hard aan het werk gaan met speelsters benaderen als de competitie op z’n eind loopt. Dat is bij Team Eurosped niet het geval. We starten hier al heel vroeg mee. Ons uitgangspunt is altijd het huidige team en de doelstelling van de organisatie. Hoe kunnen we het huidige team nog meer verbeteren? Wat moeten we doen om als organisatie elk jaar weer een stapje te maken?

Het gehele jaar door worden speelsters bekeken. Dat gaat niet meer zoals het vroeger ging. Alle statistieken van speelsters zijn openbaar. Je kunt makkelijk zien wie er op een bepaalde positie een meerwaarde zou zijn.” Lees haar hele verhaal op http://www.teameurosped.nl/nieuws/diane/

gh @ Vizier op Volleybal. Bron persbericht Team Eurosped. Foto idem.