Vizier op volleybal

 

Nieuw volleybal initiatief Set-Up ‘65

Matthijs Bult, volgend seizoen trainer coach van Set-Up ’65 heren 1, is de initiator om bij deze Ootmarsumse volleybalvereniging te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook kinderen met een beperking te kunnen laten volleyballen. Bult, die als verpleegkundige werkzaam was  op ’t Bouwhuis, een instelling voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, kwam op de gedachte nadat de aan de rolstoel gebonden Linde Stege, haar zusje Emma was onlangs mini van de week bij een dames 1 wedstrijd, zichtbaar en met volle teugen genoot van het volleybal in de Schalm.

Zijn passie voor volleybal, zijn vroegere werkzaamheden en het grote plezier dat Linde aan het volleybal beleefde zette Matthijs aan het nadenken. Omdat er,  voor zover hem bekend,  geen mogelijkheden zijn in de Gemeente Dinkelland e/o om kinderen of volwassenen met een beperking in teamverband te laten sporten, overlegde hij nader over ‘volleyballen met een handicap’  met Judith Kamphuis en Marleen van Benthem, twee speelsters uit Set-Up ’65 dames 1, die ook affiniteit met gehandicapte kinderen hebben. Daarna legde hij hun gedachten bij het bestuur op tafel. Dat was meteen enthousiast, hetgeen weer resulteerde in het verder concreet maken van die gedachten.

De naam die Matthijs Bult voor deze mogelijk nieuwe loot aan de volleybaltak van Set-Up ’65 heeft bedacht is het ‘Be-team’. Zoals wellicht bekend hanteert de Nevobo de slogan ‘Be Volley.’ Be staat in de samenvoeging Be-team voor Be-perking en het (to) Be van de Nevobo. Ook met een beperking kun je bij de Nevobo volleybal familie horen. In ieder geval als de initiatieven van Set-Up ’65 in Ootmarsum doorgaan. Op de planning staat een eerste training  op 5 september aanstaande van 16:00 tot 17:00 uur. Om je daarvoor aan te melden kun je mailen naar beteam@setup65.nl. Voor vragen en verdere informatie is Marleen van Benthem bereikbaar op nummer 06 – 43 08 56 30.