Vizier op volleybal

 

Scylla wint de Nevobo regio Oost beker

In Heeten werden afgelopen zaterdag de bekerfinales van de Nevobo regio Oost gespeeld. In een sfeervolle sporthal, die tot de laatste plaats bezet was, streden ’s middags de damesteams van Scylla en Rosstars om de eer. Scylla had dit seizoen al één prijs binnen, ze promoveerden namelijk naar de landelijke 2de divisie. Rosstars werd derde in de promotieklasse. Zo op het oog dus een redelijk niveau verschil.

Daar was in het begin de eerste set niet zo veel van te merken. De ploeg uit Rossum kwam weliswaar met 5-3 achter maar pakte daarna brutaal haar puntjes mee vanaf de buitenkant. Marije Hartman was een aantal keren achter elkaar succesvol, terwijl bij Scylla Lisanne Metsers de vloer goed wist te vinden, hetgeen resulteerde in een 12-9 voorsprong voor de ploeg uit Wageningen. Een slordige Scylla periode en de scores van Britt Bijen werkten dit verschil weg.

Bij 12-13 riep trainer coach Eric Robbers de Scylla dames naar de kant. Bij 16-16 was er weer evenwicht, Marloes Hartman bracht bij Rosstars Haike Meijer aan serve en Rosstars liep uit naar 17-20. Femkje Janssen scoorde vanaf de vier de 18-20, waarna Alies Krijtenburg haar serveerbeurt moest afstaan aan Rian Bosch. Dit bleek een gouden wissel, want Rian serveerde de set in één keer uit. Rosstars gaf op 19-20 de voorsprong door drie aanvallende fouten uit handen. De time out op 22-20 hielp niet meer. Twee aces sloten de set met 25-20 voor Scylla af.

Rosstars pakte in de tweede set de draad meteen weer goed op. Kwam nog met 3-5 voor, maar moest na scores van Floor Kamps en Alies Krijtenburg in de achtervolging. En eigenlijk bleven ze aan het inhalen. Via 7-5, 11-7 en 15-11 behield Scylla een redelijk voordelig verschil. De driepunter van Rosstars op de laatste stand werd met een driepunter beantwoord. Op 18-14 vroeg Ivo Sanders een time out voor de ploeg uit Rossum.

En op 18-16 deed Eric Robbers hetzelfde voor Scylla. Zijn team liep uit naar 22-18 en werd opnieuw tot op één puntje ingehaald. Channa van der Weele sloeg de 23-21 via het blok raak, de Rosstar aanval ging uit en Lisanne Bresser maakte er vervolgens 25-21 van. Geheel in het patroon van de scores zoals die na pakweg 15-11 tot stand kwamen.

Scylla stond met 2-0 in sets voor, had de beker als het ware al met één hand vast, en Rosstars zou drie sets op rij moeten winnen om daar verandering in te brengen.  Dat was een te zware opgave voor de jonge ploeg uit de promotieklasse. Waarschijnlijk hadden de verloren twee sets te veel gevraagd, zowel fysiek als mentaal. Want in de derde set domineerde Scylla vanaf het begin het gebeuren binnen de lijnen, Rosstars leek het geloof in eigen kunnen te hebben verloren en kwam er niet meer aan te pas.

Scylla was heer en meester, liep in drie serve beurten van 3-2 via 7-3, 12-4 naar 17-5. Rosstars had het op, kreeg de bal niet meer bij spelverdeelster Marleen Spit, en als dat wel lukte, zat een goede afronding van de aanval er niet in. Scylla scoorde naar hartenlust, en stevig ondersteund door de trommels en toeters ging de ploeg regelrecht richting de zege. Blokkerend en serverend werden er vervolgens nog de nodige punten gepakt. Rosstars capituleerde, verloor de set met 25-08 en de wedstrijd met 3-0, maar kon als promotieklasse team trots zijn op de zilveren plak, die ze in deze bekereditie wonnen. De Nevobo trofee was echter zonder enige twijfel terecht voor Scylla.