Vizier op volleybal

 

Nieuwe club voor Hidde Boswinkel in Italië

VoV, 03-07-2018. 5:10 uur. Hidde Boswinkel verhuist in Italië van Siena naar Lagonegro. Boswinkel speelde afgelopen seizoen in Siena en was er mede verantwoordelijk voor dat die ploeg, mede ook door de inbreng van de Nederlandse diagonaal Kay van Dijk, promoveerde naar de Serie A1.

Boswinkel, op 30-03-1995 in Ootmarsum geboren, kwam eerder in Nederland uit voor Set- Up ’65 en Talent Team Papendal. Vandaar ging hij naar Italië, Ravenna, waarna hij de overstap maakte naar Polen, waar hij voor AZS Olstyn uitkwam. Hij keerde naar Italië terug en ging voor Bolzano spelen, dat hem rond de jaarwisseling ‘met tranen in de ogen’ zag vertrekken naar Siena, dat dus via de play offs kon promoveren naar de serie A1.

“Ik ben heel blij en zie er naar uit om bij Lagonegro te komen spelen”  vertelt de Nederlandse diagonaal. “Ik weet wel zeker dat we mooie dingen gaan doen met dit team” Vanaf medio oktober zal hij een van de steunpilaren zijn in het team dat voor het derde jaar in de Serie A2 zal uitkomen.

“Een speler met een zeer interessant perspectief,  Boswinkel heeft belangrijke fysieke kwaliteiten, maar zijn grote wapen is en blijft zijn aanvalskracht.  Wat ons verder opviel was zijn drive om te willen presteren, zijn werklust en zijn energie om altijd te willen spelen”  vertelde de club bij zijn presentatie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.