UWG Klagenfurt: GOUD voor BE BETTER TRAINING

VoV, 02-07-2018. 6:45 uur. De volleybalschool in de Drechtsteden reisde afgelopen woensdag 20 juni af naar Oostenrijk voor de United World Games in Klagenfurt. Onder aanvoering van de hoofdcoach Ronald laCroes waren er vier teams ingeschreven: Meisjes onder 15 , onder 17 en onder 19. En jongens onder 19.

Na een prima busrit kwamen we donderdagochtend aan in Klagenfurt. Nadat de hotelkamers verdeeld waren en de koffers uitgepakt, mochten we heerlijk genieten van een koele en verfrissende duik in het plaatselijke meer. In de avond de nodige koolhydraten weer naar binnen zodat we vrijdagochtend fris en fruitig van start konden gaan.

Meisjes onder 17 bestond uit de spelverdeelsters: Mathilde Karskens en Silke van Loon. Middenspeelsters Eemke Pistorius, Kiara Mussig en Rosa van Vliet. De passer/lopers waren Romy van Wijk, Fleur Muilwijk en (aanvoerdster) Senna van de Berg. De diagonalen waren Dagmar Schalken en Isa van Leeuwen. De libero van dienst was Elianne Cazander. De eer om dit talententeam te coachen was gelegd bij André van Leeuwen.

Op vrijdagochtend waren de eerste twee poulewedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen TV Planegg Krailling uit Duitsland. Ondanks de 2 gespeelde oefenwedstrijden moesten we toch nog erg aan elkaar wennen. En dat hoefde de duitsers niet… 2-0 verlies in de eerste wedstrijd is niet de gedroomde toernooistart. Wedstrijdje rust en dan maar de 2e wedstrijd winnen.

Dit keer tegen CS Municipal Timisoara uit Roemenië. Nog steeds was het niet heel soepel, maar de service ging al veel beter lopen. Hierdoor kwamen we al snel op voorsprong wat we ook niet weggaven. In de 2e set hetzelfde beeld. BBT U17 was beter, stond steeds voor, maar kon ook geen afstand nemen in de tussenstanden. Maar het doel was winnen om uitzicht te houden op de 2e plaats en dat doel werd helemaal gehaald! Klaar voor de vrijdag en de andere teams aanmoedigen! Toen deze klaar waren gingen we naar Playerstown voor de officiële openingsceremonie. Het was weer indrukwekkend om zoveel jeugd-sporters bij elkaar te zien uit 40 verschillende landen!

Zaterdagochtend stond alweer de 3e poulewedstrijd op het programma. Tegenstander was TSV Jona Volleyball uit Zwitserland. Winnen van deze wedstrijd betekende 2e in de poule en geplaatst voor de laatste 16. Furieus gingen van start en al snel namen we een grote voorsprong. Speelsters gingen elkaar steeds beter vinden en hierdoor werd het spel veel beter! Een overduidelijke 2-0 winst was het gevolg en dus als 13e door naar de laatste 16!

Nu kwam het lange wachten want in de avond stonden pas de achtste finales gepland. En toen we in de zaal uiteindelijk kwamen, bleek het ook nog eens ruim uit te lopen. Moeilijk dus om scherp en geconcentreerd te blijven! Er werd gewandeld, spelletjes gedaan, gewinkeld, gegeten.. Alles om scherp te blijven! Compliment aan de meiden, want dat prima gelukt! Tegen Prima Donna Cheese team2 uit Huizen schoten we uit de startblokken met een enorm servicegeweld. Hier kon de tegenstander niet heel veel tegenover zetten. 1-0 voorsprong in sets was het gevolg. Nog één set voor de winst.

Maar PDK had een voorbeeld genomen aan ons servicegeweld en namen het initiatief over. Een spannende set was het gevolg met een goed resultaat voor PDK. 1-1 in sets en dus een beslissende 3e set. Vanaf het begin gaf het Be Better Training team weer gas was resulteerde in een 10-0 voorsprong!! Maar PDK gaf niet op en via 11-7 en 12-9 kwamen ze toch angstig dichtbij! Maar daarna was het toch over en de set werd door BBT gewonnen met 15-9. Winst en door naar de laatste acht! Wat een prestatie!

Direct door want het werd echt al laat.. Tegenstander in de kwartfinale was Volley Ruschiko uit Zwitserland. We hadden niet veel tijd voor rust maar het voordeel was wel dat we hierdoor “in de flow” bleven. Inspelen en vol de wedstrijd in! Direct waren we goed en enthousiast! De Zwitsers werden overrompeld. Het werd een snelle set en de set was binnen. 21-10. Helaas konden we het hoge niveau niet vasthouden en lieten we de zwitsers in de wedstrijd komen. Lang ging het gelijk op maar aan het einde van set werd het verschil gemaakt door de Zwitsers, 17-21.

1-1 in sets en dus weer een beslissende 3e set. Daar hadden we al enige ervaring mee, dus onverschrokken gingen we van start! En die instelling werkte want als snel namen weer een voorsprong. Bij 8-4 werd er gewisseld van kant. Dat veranderde niets aan het wedstrijdbeeld want uiteindelijk werd de set, de wedstrijd en een plek bij de laatste vier binnengehaald met de setstand 15-7. Geplaatst voor de finaledag.. Bij de laatste vier.. Hoe mooi is dat!

Ondertussen bleek ook dat de andere meisjes talenten van Be Better Training ook de finaledag gehaald hadden. Zowel U15 als U19 hadden hun kwartfinale gewonnen en dus gingen we met drie teams ons voorbereiden op de halve finales!

De halve finale voor U17 stond om 09:30 uur gepland tegen ASKO Villach uit Oostenrijk. Het thuisspelende team.. De meiden van U15 hadden zich ondertussen al geplaatst voor de finale, dus we hadden het goede voorbeeld al gekregen! Met Silke, Romy, Kiara, Isa, Senna, Eemke en Elianne gingen we voortvarend van start! De hard-hitters Senna, Romy en Isa werden prima in stelling gebracht door Silke en de service bleek ook weer een enorm wapen! Daarbij opgeteld de invalbeurten van Fleur, had de thuisspelende ploeg eigenlijk geen kans. 21-13 en een duidelijke voorsprong!

Maar dit team houd er niet van om het in één keer af te maken. In de 2e set lieten we de tegenstander weer in de wedstrijd komen en zelfs een grote voorsprong nemen. Mathilde en Dagmar kwamen voor Silke en Isa. Hierdoor gingen we weer volleyballen en kwamen we nog dichtbij in deze set. 18-21 was helaas de einduitslag en dus weer een 1-1 tussenstand. Het werd een legendarische 3e set.

Vanaf het begin ging het gelijk op. Zowel de Oostenrijkers als wijzelf scoorden mooie punten en gaven we elkaar niets cadeau. Bij 10-10 leek het verschil gemaakt te gaan worden want toen maakte Villach 3 punten op een rij. 10-13 achter. Isa terug het veld op. Zij scoorde direct op miraculeuze wijze, Senna serveerde een ace en een voetfout van de tegenstander… 13-13. Met een werkelijk prachtige doortikbal scoorde Villach 13-14.. Zou het hier eindigen? Foutserve Villach.. aanvalspunt van Romy maakte de tussenstand 15-14.. Een scherpe service van Eemke en een wederom een voetfout van Villach besliste de wedstrijd.. 16-14!! Finale bereikt!! Wat een ontlading!

Als 13e door naar de laatste zestien en drie keer met een 3e set winnen.. Dan moet dit team toch een over een enorme vechtersmentaliteit beschikken!

Hierna moest U19 spelen voor de plek in de finale! Er stonden dus al 2 teams in de finale (U15 en U17) en met mooi spel kwam U19 daar ook nog eens bij! 3 teams in de finale, wat een resultaat voor Be Better Training!

De finale van U17 werd gespeeld om 12:30 uur. Tegenstander dit keer was SC Union Ludinghausen uit Duitsland. De eerste wedstrijd was ook al tegen een duits team geweest en die was niet geweldig verlopen. Zou het nu anders gaan? Met Rosa op de plek van Kiara gingen we van start. Pas aan het einde van de set konden we het verschil maken waardoor de eerste set binnengehaald werd met 21-16. De 2e set gaf een identiek beeld. 2 gelijkwaardige teams die er een echte finale van maakte. Mooi volleybal maar ook strijd! Het enige verschil met de eerste set was de winnaar.. Nu wonnen de duitsers met 16-21. Weer een derde set om een winnaar aan te wijzen. Konden we het nog één maal of..

U17 had de zaken goed op orde in de beginfase en er werd van veld gewisseld bij 8-4. En we gingen door.. 11-7. De tweede scheidsrechters besliste toen ineens dat een wissel die we elke set gedaan hadden, ineens niet meer mocht.. Consternatie alom.. En SC Union Ludinghausen voelde dat dit wellicht hun laatste kans was! Een foutserve en 4 blokkeerpunten op rij zorgden voor plotselinge achterstand.. 11-12..

Maar dit team geeft niet op, gaat gewoon door! 12-13.. Niet opgeven, gewoon doorgaan.. 13-13.. 14-13 voor.. matchpoint. Goede service van Isa maar de Duitsers konden deze goed verwerken, harde aanval op rechtsvoor.. Geweldig verdedigd door Elianne waardoor Silke de bal naar Romy kon spelen. Hoog en hard sloeg Romy de bal op het blok.. en viel daarna bij de Duitsers op de grond.. 15-13! Dolle taferelen op het veld, toernooi gewonnen!

Met uiteindelijk twee keer zilver en één keer goud vertrokken we weer uit Klagenfurt. Een geweldige prestatie van Volleybalschool Drechtsteden.

Mocht je je willen inschrijven voor deze talenttraining, gebruik onderstaande link:

gh @ VoV, bron en foto via Volleybalschool Drechtsteden.