Vizier op volleybal

 

Nieuwe en vertrouwde gezichten bij US D1

VoV, 03-05-2022. 2:51 uur. Komend seizoen kleurt US dames 1 oranje, niet dat we ons blauwe thuisshirt en roze uitshirt gaan omruilen voor een oranje shirt , maar we kunnen een jeugd oranje internationaal als versterking verwelkomen.

Midspeelster Maaike Heilig maakt de overstap van 1ste divisionist Merkala zaanstad dames1. Deze bijna 15-jarige Noord Hollandse (Hoogkarspel) maakt deel uit van het team dat zich bij het EKK in eigen land heeft geplaatst voor het EK in Tsjechië.

Maaike: “Volleybal is voor mij heel belangrijk, ik doe het ontzettend graag en het liefste op zo’n hoog mogelijk niveau! Voor mij is US weer een stapje omhoog op de volleybal ladder. Ik heb enorm veel zin om met deze groep enthousiaste meiden de uitdaging aan te gaan komend seizoen! 😊”

En in navolging hebben opnieuw speelsters van Pharmafiter toegezegd om bij US- dames 1 te blijven.

Als eerste midspeelster Sanne van Leeuwen. #14 Sanne heeft haar eerste seizoen achter de rug bij US-dames 1 en hier is deze 18-jarige met grote stappen vooruit gegaan mede door de aangeboden speeltijd.

Sanne: “US is een toffe club met leuke mensen en veel groeimogelijkheden voor mij.  Dames 1 is een gezellig en gedreven team, waar ik mij erg om mij gemak voel. De trainingen zijn gevarieerd en leerzaam. Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer veel te leren en plezier te maken! ”

Naast Sanne blijft ook bij Dames 1 #5 Ilse Veerman. Deze keer zal ze het shirt van passer loper aantrekken i.p.v. het libero shirt. De tegenstanders zullen zich goed moeten afvragen waar ze moeten gaan serveren.

Ilse: “Na een fantastisch seizoen met een topteam ben ik super blij dat ik komend seizoen weer bij US-dames 1 kan vlammen! Ik heb het helemaal naar mijn zin binnen deze gezellige en leuke vereniging. Voor komend seizoen heb ik mijn hart gevolgd en zal ik een nieuwe uitdaging aangaan als passer loper binnen dit team waar ik hoop veel te leren en weer te gaan knallen! Ik heb er mega veel zin in!!”

Ook spelverdeelster #6 Irie Timmer verlengd bij US-dames 1! Haar lach en goede humeur binnen het team kan niet ontbreken net als haar sluwe doortik balletjes.

Irie: “Ik ben heel erg blij dat ik aankomend seizoen weer voor US-dames 1 mag spelen. Dit wordt alweer het 6de jaar in de kleuren van US en dat voelt goed! Ik heb heel veel zin om met de nieuwe groep meiden te gaan trainen en weer een sterk team op te bouwen. Mijn fanatisme zorgt ervoor dat ik nog niet klaar ben om een stapje terug te doen. De combinatie volleyballen en het samen zijn rond de trainingen en wedstrijden zorgt er nog altijd voor dat ik van volleybal hou”

gh @ VoV, bron Christophe George, trainer coach US Dames 1, foto’s Johnspictures.nl en Rudy Biekart.