Ter Maat en Tuinstra op 2-0 in Turkse play-off finale

VoV, 03-05-2022. 2:58 uur. Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra heeft de stand in de play-off finale om de Turkse titel via een 3-1 thuiszege op 2-0 in wedstrijden gebracht. Ze zijn nog een wedstrijdwinst verwijderd van het kampioenschap van Turkije.

Ziraat won met 3-1 via de setstanden 25-23, 16-25, 25-21 en 25-23. Ter Maat had met 23 gescoorde punten een belangrijke bijdrage aan de eigen score van totaal 60 punten. Bennie Tuinstra speelde niet. Halkbank had een plus van 9 punten in de aanval, een plus van 3 punten voor wat aces betreft en voor blokpunten scoorde Ziraat Bankasi beter met 13 om 7. Ook hun foutenlast was met 25 om 30 scores voor de tegenstander lager.

Na 18-18 in de eerste set scoorde Halkbank een breakpoint voor de 18-19 tussenstand en op de side out tot 22-23 hielden ze dat verschil vast, waarbij ter Maat de 21-21 voor zijn rekening nam. Een driepunter met 2 blokpunten als finishing touch bezorgde Ziraat na 22-23 de 25-23 zege.

In set twee liep Halkbank via series van 7-9 naar 7-13 en 9-15 naar 9-19 ver uit, waarna ze de set met een ruime 15-15 afsloten. In de derde set maakte Ziraat van 22-20 een 24-20 stand, ter Maat sloeg het laatste punt voor 25-21 op het scorebord.

In de vierde doorgang ging Ziraat Bankasi bij 22-22 de time out in, de Nederlandse diagonaal scoorde het eerste punt na de pauze (23-22) en op matchpoint bij 24-23 serveerde Halkbank de wedstrijd met een foutserve uit.

Aanstaande donderdag wordt de derde wedstrijd in de ‘best off five’ serie gespeeld.