Vizier op volleybal

 

Nieuwe uitdaging voor Ger Bouwknegt

Trainer / coach Ger Bouwknegt, een aantal jaren op rij erg succesvol met Apollo 8 dames 1, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Afgelopen maandag begon bij zijn nieuwe club Eschstars in Vasse aan de tweede voorbereidingsperiode op het seizoen 2011- 2012. “De dames 1 selectie bestaat thans nog  uit acht speelsters van de groep van vorig seizoen en zal in de komende weken nog verder worden aangevuld. We trainen twee keer per week, totaal vier uur, en zowel het team als ikzelf zitten  boordevol ambitie om volgend seizoen een goede prestatie neer te zetten” zegt Ger.

Hem kennende zal hij zich met zijn team ten doel hebben gesteld om kampioen te worden en gezien de eindstand van vorig jaar (4de in de promotieklasse A) moet een plek in de top in ieder geval tot de mogelijkheden behoren. Het begin van de serie oefenwedstrijden staat al vroeg gepland. Op 21 augustus in Emlichheim, 3 september in Klazinaveen, 11 september wordt in Amsterdam deelgenomen aan het Frits de Wever toernooi en op 17 september presenteert  het team zich in een driekamp aan de eigen fans.

Eschstars speelt haar thuiswedstrijden in Fleringen op de vrijdagavond om 21:15 uur. “Heb ik mooi tijd om zaterdags ook nog elders te gaan kijken” is dan typisch een opmerking voor een gedreven volleybalman.