Nijeboer/ van Werkhoven en Bekhuis/ Poiesz winnen Venlo.

VoV, 12-06-2023. 5:18 uur. Afgelopen weekend was de Nederlandse Eredivisie beachvolleybal te gast in een nogal winderig Venlo voor de vierde speelronde.

De finale bij de mannen ging tussen Thijs Nijeboer/ Mart van Werkhoven en Thijmen Heemskerk/ Mick Toet. Het duo Nijeboer/ van Werkhoven won met 2-0 via de setstanden 21-16 en 21-17 en mocht zich tot grote spelers van het  weekend laten kronen.

Zij sloten in poule A met een 2-1 nederlaag (vs. het duo Herrebout/ de Hoogh) en 2-0 zege af. In de kwartfinale was er een duidelijke 2-0 winst tegen Stolk/ van Straten, de halve finale werd opnieuw met duidelijke cijfers gewonnen. Het duo Kroon/ Oskam kreeg twee keer 16 punten mee, waarna de finale dus ook een prooi voor hen werd. Het toernooi met een nederlaag begonnen en met de hoofdprijs afgesloten.

Ook finalisten Heemkerk/ Toet begonnen ook met verlies aan het toernooi in Venlo. Tegen Kroon/ Oskam werd in de poule de eerste partij met 2-0 verloren, vervolgens waren er tot aan de finale overwinningen met 2-0. Venlo werd vervolgens met de zilveren medaille afgesloten.

Het brons bij de mannen was voor Nijland/ Verberne. Zij versloegen Kroon/ Oskam in de kleine finale met 2-0 (16, 11)

Bij de dames was de hoofdprijs voor het duo Wies Bekhuis/ Desy Poiesz. In de poulefase boekten ze twee duidelijke 2-0 zeges via 18-21, 21-23 in de eerste en 10-21 en 15-21 in de tweede partij. De kwartfinale en halve finale werden ook met 2-0 winst afgesloten. Meike van Essen/ Julia Kee en Lisa Luini/ Serena van der Made kwamen duidelijk te kort.

Kirsten Bröring/ Leanne van Vegten waren de tegenstanders in de finale. Dit duo had in de poulefase twee keer met 2-0 gewonnen en was vervolgens in de kwartfinale en halve finale twee keer met 2-1 winnaar. Beide keren beslisten ze die partij met 15-9 winst in de derde set.

In de finale was het duo Bekhuis/ Poiesz met een hele ruime 21-7 in de eerste set de bovenliggende partij, in de tweede kregen ze meer tegenstand maar bleven opnieuw de baas binnen de lijnen. Met 21-18 pakten ze de titel in Venlo.

Voor Wies Bekhuis was het de tweede prijs die ze vorige week in ontvangst mocht nemen. Eerder in de week was ze ook al tot “Sportvrouw van het jaar 2022” in de gemeente Tubbergen gekozen.

Het brons bij de dames ging naar Luini/ van der Made, zij wonnen met 2-1 van Mila Konink/ Noa Sonneville.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Pim Waslander.