Nika Daalderop scoorde veel voor Firenze

VoV, 11-11-2019. 16:36 uur. Bij Firenze was afgelopen weekend Nika Daalderop erg productief. Ze speelde met haar ploeg tegen Cuneo en won met 3-1. Nadat de eerste set met 25-27 verloren ging,  stelde Firenze orde op zaken. De dikke 25-14 maakte gelijk en vervolgens werd met twee keer 25-18 de winst binnengehaald. Daalderop nam 23 punten voor haar rekening. Laura Dijkema scoorde 1 keer, maar aangezien haar taak is anderen te laten scoren, is dat natuurlijk geen probleem.

Na Nika Daalderop had het Italiaanse talent Nwakalor ook een mooie productie met 20 punten. Echter werden ze overtroffen door de Belgische Lise van Hecke, die met 24 scores voor Cuneo topscorer van de partij werd. De 13 om 1 blokpunten en de 18 om 21 foutenlast maakte grotendeels het verschil.

Lonneke Slöetjes werd bij Chieri vs. Scandicci alleen in de eerste set in de basis ingezet, daarna had ze in de vierde set nog een invalbeurt. Totaal liet ze 3 punten noteren. Haar vervangster, de Poolse Magdalena Stysiak,  scoorde 23 keer in deze met 2-3 door Scandicci gewonnen wedstrijd. De 1-2 kon niet in de vierde set in winst worden veranderd, dat lukte pas via 9-15 in de vijfde set. Annick Meijers had bij Chieri twee invalbeurten, ze scoorde niet.

Novara leed voor zo’n 3.700 toeschouwers thuis een 1-3 nederlaag tegen Conegliano van Robin de Kruijf. Bij Conegliano kwamen Egonu (32 punten), Raphaela Folie (17 punten) Mirriam Sylla (15 punten) en Kimberly Hill (13 punten) met hun scores in de dubbele cijfers. De Kruijf bleef op 8 steken. Conegliano was met 59 om 86 duidelijk de beter scorende ploeg, maar had met 12 om 28 directe punten voor de tegenstander die scores ook nodig om te winnen.

Floortje Meijners won met Monza met 3-0 (21, 18, 23) van Fillottrano. Zij scoorde 12 keer.

En dan waren er nog een aantal duels zonder Nederlandse inbreng. Busto A. won met 3-1 van Caserta. Daar waren Britt Herbots en Karsta Lowe met 24 en 25 punten productief, Bergamo won thuis met 3-2 van Perugia. Malwina Smarzek scoorde 24 keer voor Bergamo, maar moest in Rosamaria Montibeller van Perugia, die 32 punten maakte, scorend haar meerdere erkennen. En bij Brescia vs. Casalmaggiore werd het 1-3. Camilla Mingardi van Bergamo nam hier 22 punten voor haar rekening.

Bij de mannen was Maarten van Garderen erg trefzeker met een aanvallend scoringspercentage van 72%. Hij maakte totaal 23 punten voor Latina vs. Monza. Ze wonnen met 3-2. Thijs ter Horst scoorde 7 punten voor Ravenna, in hun met 0-3 verloren partij tegen Modena. Stijn van Tilburg leed met Sora ook een 0-3 nederlaag. Hij scoorde 10 keer voor Sora. Dick Kooy won met Piacenza met 3-2 van Valentia. De vierde set eindigde in 36-38, waarna Piacenza de vijfde met 15-10 voor zich besliste. Kooy scoorde 20 keer.