Stuttgart met Juliët Lohuis blijft winnen

VoV, 11-11-2019. 16:26 uur. In de Bundesliga heeft Stuttgart de vijfde opeenvolgende zege behaald. Het hooggeplaatste SC Potsdam werd op eigen veld met 0-3 (20, 22, 17) verslagen. In belangrijke bijdrage aan de zege vormden de blokpunten (7 om 12) waarvan de midspeelsters Juliët Lohuis en Martina Samadan er elk vijf voor hun rekening namen. Verder was de foutenlast (23 om 14) heel erg duidelijk in het voordeel van koploper Stuttgart.

Bij het ingaan van de big points had de ploeg van Juliët Lohuis in de eerste set een 13-21 voorsprong, bij de derde set was dat 14-21. Dit ruime verschil werd na de tweede technische time out gemaakt. In de tweede set stond Stuttgart met 17-21 voor toen het om de belangrijke laatste punten ging. Juliët Lohuis scoorde totaal 8 keer. Stuttgart speelde weinig over mid, maar 13 set up totaal voor twee mid speelsters.

VC Wiesbaden, met de 4 keer scorende Nynke Oud als MVP, leed thuis een 0-3 (17, 21, 21) nederlaag tegen de Ladies in Black uit Aachen. Bij Aachen maakten Marrit Jasper (10 punten) en Tessa Polder (6 punten) deel uit van de basis. Lynn Blenckers had in de derde set een invalbeurt en scoorde 2 keer. De eigen score (45 om 56) en de foutenlast (19 om 14) waren ruim in het voordeel van de gasten uit Aachen, die met 5-13 op de tweede plaats in de stand staan. VC Wiesbaden is voorlaatste met 1 punt uit vier wedstrijden.

VfB Suhl, de ploeg van Hester Jasper en Anniek Siebring, wacht nog steeds op de eerste zege, sterker op het eerste puntje. Ze staan met 0 punten laatste na vijf wedstrijden. Afgelopen weekend verloren ze met 3-0 van Straubing (20, 16, 18). Hester Jasper scoorde 7 keer, Anniek Siebring 2 maal. Zij speelde alleen in de derde set. Totaal 13 om 2 blokpunten en een 14 om 23 foutenlast maakten het verschil.

Bij USC Münster vs. Rote Raben Vilsbiburg was er een vijfsetter nodig om de winnaar te bepalen. Met twee ruime setwinsten (15-25 en 11-25) veranderde Vilsbiburg de 1-0 achterstand in sets in een 1-2 voorsprong. Münster kon echter een vijfde set afdwingen via de 25-19 winst in de vierde. De ploeg van Teun Buijs, Sarah van Aalen en Demi Korevaar ging daarin met een nipte 14-16 ten onder tegen het team van Schoot en Scholten.

Verder won Dresden thuis, zonder de inbreng van Laura de Zwart, met 3-1 van Erfurt.

Bij de mannen werden Floris van Rekom en Mart van Werkhoven tot MVP gekozen.  Van Rekom won met Frankfurt met 1-3 bij Lüneburg (Gijs van Solkema). Alle vier sets eindigden met twee punten verschil. De 31-29 en 27-29 maakten 1-1, de 23-25 en 24-26 waren daarna goed voor de 1-3.

Mart van Werkhoven, hij scoorde 8 punten, verloor met Herrsching met 0-3 van BR Volleys.  En Luuc van der Ent ging met Heitec Eltman met 3-0 ten onder bij Unterhaching. De eerste set was met 31-29 nog spannend, daarna werd het via 25-15 en 25-22 een 3-0 uitslag. Van der Ent scoorde 5 keer. Trainer/ coach Johan Verstappen won met Bühl met 2-3 bij Giessen. Via 10-15 in de vijfde set.