Inter Rijswijk pakte 1 punt i.p.v. 2 of 3

VoV, 11-11-2019. 16:15 uur. Zaterdagavond 9 november 2019 in Hengelo. De selectie van Inter Rijswijk merkt dat de winter eraan komt wanneer het de steenkoude sporthal Veldwijk binnentreedt. Inter treft met Webton Hengelo een degelijke tegenstander, die net als de heren uit Rijswijk hun draai nog niet helemaal hebben gevonden in de Topdivisie.

Enkele ‘oude’ mannen bij het Rijswijkse team moesten verstek laten gaan in verband met fysieke en werk gerelateerde verhinderingen. Coach Aafke Verbrugge wist een stabiele basis in de eerste set op te stellen. Met Roland de Groot, voor het eerst startend dit seizoen in de basis, en libero Jurriaan Vink was de passing in de eerste set stabiel. Pim Mossel en Noud Doornheim wisten direct vanaf de servicelijn druk op te bouwen op de passer lopers Smit en Posthuma aan Hengelose zijde.

Daarmee werd de toon direct gezet, een degelijke voorsprong werd gepakt en behouden tot halverwege de set. De Rijswijkers gingen mee in de foutenmalaise van Webton Hengelo. Nadat Inter met 21-24 voor had gestaan wisselden setpoints zich aan weerzijden af, met de beste kansen voor Inter Rijswijk, de gasten trokken echter aan het kortste eind.

De tweede set werd zeer indrukwekkend gestart door Inter. Jasper de Jong scoorde direct de eerste punten door het midden en Ivo Taal had een sterke serviceserie. Roel Oude Nijhuis sloot blokkerend goed aan en belemmerde menig Twentse aanval het scoren. Inter Rijswijk trok de stand gelijk naar 1-1 in sets. Hoe goed het spel was in de eerste 2 sets, des te matiger speelde Inter Rijswijk de 3e set. Servicedruk viel weg en het spel op de side-out was zeer matig. Enkele wissels aan Rijswijkse zijde zorgde voor kortdurende oplevingen, maar konden helaas het tij niet keren.

Herstellen en het niveau halen van de eerste twee sets was het uitgangspunt in set 4. Echter was de start ook weer zeer moeizaam. Lange tijd keken de Rijswijkers tegen een achterstand van twee à drie punten. Matthew Immers scoorde eind vierde set erop los en met de inbreng van Peter Veldman werd er richting de vijfentwintig punten vol op de aanval gespeeld. Dit keer trok Rijswijk wel aan het langste eind en sleepte men er een zeer terechte vijfde set uit.

Die vijfde set was echter tekort om een 3-0 achterstand goed te maken. Webton begon met sterke service serie, waardoor de Rijswijkse pass-lijn even van zijn stuk werd gebracht. Nadien lukte het wel om aan te haken, bij de veldwissel waren de Rijswijkse mannen teruggekomen tot 8-7. Het team was echter niet meer in staat om door te drukken. De Tukkers pakten de vijfde set met 15-12.

Inter Rijswijk had kansen om met twee of misschien wel drie punten de deur uit te lopen, maar moet genoegen nemen met slechts een punt. Aan de andere kant kan geconcludeerd worden dat de stijgende lijn is ingezet en er verder naar boven kan worden gekeken op de ranglijst van de Topdivisie.

Volgende week wachten er weer genoeg kansen tegen de, voor ons, grote onbekende in de Topdivisie, AVV Keistad. Om 19.30 uur in de Marimba zal Inter Rijswijk willen stunten tegen de nummer 3 in de Topdivisie.

gh @ VoV, verslag van Pim Mossel, speler van Inter Rijswijk. Foto idem.