Peelpush H1verslaat oude HLB-bekenden!

VoV, 11-11-2019. 15:56 uur.  Na een week rust (of ja.. rust? We hebben lekker met de hondjes van YD Security gespeeld) mochten we op 10 november weer het veld op! Dit keer kwamen onze vrienden van HLB van Daal/DS op bezoek met de bedoeling om de punten mee naar Den Dungen te nemen. Natuurlijk wilden wij daar niet al te veel van weten, dus trokken we om half 4 ten strijde.

Na een foutserve aan de kant van HLB begonnen wij de set met een bonuspuntje voorsprong, waarna we met een goede servedruk en een stevige verdediging steeds meer uit konden lopen. Als je daarbij optelt dat HLB meer dan 10 serves miste deze set (toch nog een beetje een Peelpush hart <3) was de conclusie snel gemaakt dat set 1 niet al te veel moeite zou kosten. Deze ging dan ook met 25-14 naar ons!

Het was natuurlijk zaak om de scherpte erin te houden, want wanneer HLB wel in een flow kwam en de servefouten zou verminderen kon het nog wel eens een erg pittig potje worden. Dat lieten de bezoekers dan ook duidelijk zien in set 2. Hun serve ging lopen waardoor ons spelletje minder begon te draaien, maar toch konden we een opgelopen achterstand met een aantal goede series ombuigen in een (kleine) voorsprong! Toen Brent ook nog hoorde dat er een heuse pizzasnijder te winnen was bij de loterij (wie wil dat nou niet) ging onder andere hij helemaal los. Set 2 werd dan uiteindelijk ook beslist met een 25-23 eindstand, dus 2-0!

Het eerste puntje was dus al binnen, maar hoe mooi zou het zijn om voor de vele toeschouwers een winst uit het vuur te slepen! Toch dacht HLB daar anders over, en met een veranderde opstelling zetten zij de Peelpushmannen onder druk. Op een stand van 11-15 kwam Koen aan serve (niet de enige met de kanonskogels vanaf de achterlijn trouwens.. petspets) en hij serveerde ons in een ruk naar een voorsprong!

Toen HLB weer aan serve kwam draaide onze side-out weer en waren we scherp waardoor we snel een eind konden maken aan eventuele series van de Dungense bezoekers. Toen Bram ook nog een kill pakte met een eenmans blok wisten we het zeker; de 3-0 hing in de lucht! Het duurde gelukkig niet lang meer voor het laatste punt gemaakt werd, waardoor de drie punten in eigen huis bleven!

Deze drie punten zijn erg welkom en we hebben ze dan ook nog goed gevierd tijdens het reüniefeest wat na de wedstrijd plaats vond! Aankomende week reizen we af naar Tilburg waar we wederom wat oude bekenden zullen ontmoeten. Deze week zullen we ons goed voorbereiden op de wedstrijd tegen Volley Tilburg, want elk puntje is belangrijk in deze competitie! ‘één voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag van / via Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto Jan van den Noort.