Nika Daalderop trefzeker voor Firenze

VoV, 28-01-2019. 13:45 uur. In de Serie A1 bij de dames had Nika Daalderop scorend een goed weekend. Ze maakte 24 punten voor Firenze in het duel tegen Bergamo, dat haar ploeg met 3-2 won. De 2-0 voorsprong (25-21, 25-18) kon de ploeg uit Florence pas middels de tiebreakzege met 15-12 in winst veranderen. Naast het genoemde aantal punten kwam Daalderop ook nog 38 keer in actie op de servepass, dat ging 4 keer mis. Laura Dijkema  stond de hele wedstrijd op spelverdeling, ze maakte 2 punten.

Judith Pietersen werd bij het duel tussen Brescia en Filottrano met 16 punten topscorer. Haar ploeg won met 3-0 via 27-25, 25-20 en 25-22. Anne Buijs kwam niet in actie voor Monza, dat met 1-3 uit won bij Chieri. Alleen de tweede set moesten ze afgeven (27-25).

De topper in Italië tussen Novara en Conegliano werd een 0-3 zege voor de bezoekers, met Robin de Kruijf drie sets in de basis. Zij scoorde 8 keer. Celeste Plak stond alleen in de derde set in de starting seven, daarvoor had ze invalbeurten Ze scoorde 7 keer.  De blokpunten (5 om 11) end e foutenlast (20 om 15) waren grotendeels verantwoordelijk voor de Conegliano zege.

Verder won Scandicci met 0-3 bij Club Italia en was Cuneo met 3-1 te sterk voor Casalmaggiore. Busto Arsizio van Floortje Meijners was speelvrij

Bij de mannen in de Serie A1 stond Wessel Keemink alle sets bij Modena  op spelverdeling in de basis bij de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Padova. Hij scoorde 5 keer. Luuc van der Ent bleef in het wisselvak. Vier van de vijf sets eindigden met twee punten verschil, met een 35-33 uitschieter in de eerste set en 20-22 in de tiebreak.

Maarten van Garderen won met Trentino met 0-3 bij Latina, van Garderen speelde alle sets, scoorde 8 keer en kwam 17 keer in actie op de servepass van de thuisploeg. Sjoerd Hoogendoorn had een invalbeurt met één gescoord punt bij Perugia vs Valentina, dat door de ploeg van Hoogendoorn met 3-0 werd gewonnen.

Ravenna won met 1-3 bij Grotte, Civitanova was met 3-0 te sterk voor Monza en Verona hield met een 3-1 zege op Siena de punten in eigen huis. Nimir Abdelaziz komt morgen met Milano in actie.

In de Serie A2 bij de mannen verloor Lagronegro van Hidde Boswinkel met 3-1 bij Emelia. Boswinkel scoorde 16 keer en werd daarmee topscorer. Jan Willen Snippe won thuis met Groce met 3-0 van Lamezia. Snippe maalte 8 punten En Ivar de Waard kwam niet voor Ortona in actie, zijn ploeg won met 3-1 van Gioia del Colle.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto CEV.