Rote Raben bedwingen Ladies in Black

VoV, 28-01-2019. 13:39 uur. Veel Nederlandse inbreng bij een Bundesliga wedstrijd tussen Rote Raben Vilsbiburg tegen Ladies in Black Aachen (foto boven), waarin het rood – zwart het speelveld kleurde, tenminste als de teams hun naam eer aan deden. Myrthe Schoot was nog niet van de partij bij de Rote Raben, Iris Scholten wel en zij liet zich met 11 treffers ook nadrukkelijk gelden. Zij werd de Nederlandse topscorer, want Marrit Jasper kwam voor de dames in het zwart tot 8 punten en Nicole Oude Luttikhuis tot 6.

De laatste twee waren hartstikke druk in de passing, hetgeen hen goed  afging met slechts één misser op de 53 keer dat ze op de servepass in actie kwamen. Kirsten Knip had met 5 servepasses een rustig middagje. Maar waar het allemaal om draaide was natuurlijk de uitslag, nou die was met 3-0 via de setstanden 25-23, 25-22 en 25-20 in het voordeel van de rood gekleurde vogels.

USC Münster van Teun Buijs, nog zonder Juliët Lohuis, leed na twee spannende sets (23-25, 25-23) een toch nog duidelijke nederlaag tegen SSC Schwerin. De derde set ging met 17-25 naar de ploeg van Tessa Polder en Britt Bongaerts, die in het verleden al voor de thuisploeg uit kwam. En de vierde werd met 13-25 een hele duidelijke prooi voor de bezoekers. Tessa Polder scoorde 8 keer tijdens haar invalbeurt in de 2de set en haar basisplaats in de 3de en 4de. Britt Bongaerts stond in de eerste twee sets in de basis en had in de vierde nog een invalbeurt. Ze scoorde 3 keer.

VC Wiesbaden vs MTV Stuttgart eindigde in 0-3 (25-27, 21-25, 20-25) Nynke Oude stond twee sets op de spelverdeling bij Wiesbaden en scoorde 3 keer. Deborah van Daelen had een invalbeurt bij de gasten.  En Suhl van Anniek Siebring won met 0-3 bij Straubing (23, 23, 22). Zij was foutloos in de servepass (30 keer) en scoorde 4 punten. Verder won Dresden met 1-3 bij Erfurt en pakte Potsdam een 1-3 zege bij VCO.

De volgende speelronde in de Bundesliga is op 30 januari.