Vizier op volleybal

 

Nimir Abdel-Aziz naar Wolfdogs Nagoya in Japan

VoV, 02-06-2024. 6:09 uur. Wolfdogs Nagoya maakte op haar website melding van de komst van Oranje diagonaal Nimir Abdel-Aziz. Samen met Tine Urnaut van Slovenië wordt hij als de nieuwe buitenlandse spelers in de selectie aangekondigd.

Van Nimir Abdel-Aziz wordt verwacht dat hij een actieve rol speelt als scorende diagonaal, waarbij hij tevens zijn verwoestende opslagen als wapen gebruikt. “Hij leidt het team als teamcaptain van het Nederlands team en is een van de topspelers ter wereld. Hij won voor het derde jaar op rij de prijs voor beste serveerder en is momenteel de beste scorer in de recente Nations League.”

De Sloveen Tine Urnaut is een veelzijdige passer loper met veel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. Hij is een door de wol geverfde routinier die voor 15 clubs in 9 landen heeft gespeeld. Hij was jarenlang aanvoerder van het Sloveense nationale team en hielp mee om van Slovenië een van de toplanden in het wereldvolleybal te maken.

Met de komst van de nieuwe buitenlandse spelers zullen we onze teamsterkte verder verbeteren en de uitdaging aangaan om in de SV League, een belangrijke rol te spelen. Wolfsdog Nagoya werd vorig seizoen vijfde in de SV League, ze wonnen de Japanse Panasonic Cup en waren verliezend finalist in de Emperors Cup. De Pool Bartosz Kurek was vorig seizoen hun uitblinker.

In Italië heeft midspeelster en Italiaans teamcaptain Anna Danesi een transfer van de ene topclub naar de andere topclub gemaakt. Ze gaat van Novara naar Vero Volley Milano.

Rivo Rijssen dames1, volgend seizoen uitkomend in de Superdivisie, heeft zich versterkt met de komst van Dana van Kerkvoorde. Die vorig seizoen nog uitkwam voor SV Dynamo Apeldoorn D2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.