Vizier op volleybal

 

Nipte nederlaag Apollo 8 tegen US

VoV, 04-02-2019. 6:30 uur.  Op zaterdag 2 februari reisde Apollo 8 af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Pharmafilter US. In een vijfsetter trok de Amsterdamse club aan het langste eind (3-2).

Na de prachtige overwinning tegen Set Up’65 in de halve finale van het nationale bekertoernooi werd het vizier weer gericht op de competitie. Dit keer stond de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Pharmafilter US op het programma. In Borne was Apollo 8 eerder deze competitie veel te sterk voor de tegenstander uit Amsterdam (3-0).

Apollo 8 begon niet scherp aan de wedstrijd waardoor het niveau onder de maat was. Op aanvallend gebied werd niet voldoende gescoord en was de foutenlast te groot. Hierdoor kwam Apollo 8 niet onder de druk uit van Pharmafilter US. De eerste en de tweede set werden verloren ( 25-18, 25-15).

In de derde en vierde set tapte de bekerfinalist uit een ander vaatje. De spelverdeelsters vonden de aanvallers makkelijker waardoor goed werd gescoord. Met name Jeanine Stoeten was aanvallend goed op dreef. Apollo 8 won beide sets met duidelijke cijfers ( 16-25, 17-25).

Met een 2-2 stand kwam het aan op een vijfsetter.  Met slordig spel begon de Bornse ploeg niet helemaal scherp aan de vijfde set waardoor de thuisploeg al direct de voorsprong pakte. Apollo 8 kwam nog dichtbij mag zag de Amsterdamse ploeg de overwinning pakken (15-12).

Niveau onder de maat:  ‘In de eerste twee sets was ons spel onder de maat en konden we het niveau van de bekerwedstrijd niet evenaren’, zegt passer/ loper Benthe Olde Rikkert na de nipte nederlaag. ‘Vanaf set drie ging het beter lopen en bogen we de achterstond om in een 2-2 stand. Helaas wisten we het niveau niet vast te houden en verloren we de wedstrijd’.

Wedstrijd met twee gezichten:  ‘Het was een wedstrijd met twee gezichten’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘In de eerste twee sets was het getoonde spel onvoldoende. In de derde en vierde set laten we veel beter spel zien waardoor we de sets eenvoudig weten te winnen. Het is jammer dat we de overwinning niet over de streep hebben weten te trekken waardoor we maar een puntje aan de wedstrijd over houden. Volgende week hebben we een nieuwe kans. Dan spelen we thuis tegen Fast’.

Apollo 8 speelt op zondag 10 februari de laatste thuiswedstrijd in de eerste helft van de competitie. De wedstrijd tegen FAST begint om 14.30 uur in sporthal De Veste in Borne.

gh @ VoV, persbericht Apollo 8. Foto’s Rudy van ’t Rood.