Nipte zege Dynamo, Orion blijft ongeslagen.

VoV, 27-02-2022. 6:36 uur. Gisteravond was er een zege in vijf sets voor de uitspelende teams van SV Dynamo en TV Limburg, een zege zonder set verlies behaalden Orion en Sliedrecht Sport.

SV Dynamo kan alle aandacht richten op de reguliere competitie, nu er afgelopen week in Limburg een eind aan hun bekeravontuur kwam. Op bezoek bij SSS Barneveld, waar in Apeldoorn met 3-0 van was gewonnen, had de ploeg het weer niet makkelijk. Nu hadden ze vijf sets nodig om de winst binnen te halen.

SSS won de eerste set (25-19) en kwam na de 24-26 via 25-21 met 2-1 in sets voor, Dynamo liep in de vierde set ver uit (7-12 en 9-16), maar had aan het eind na 20-23 en 22-24 net genoeg over om de tiebreak af te dwingen. Daarin kwamen ze na de veldwissel (7-8) met 12-10 en 14-12 achter. SSS kon echter het matchpoint op de ze stand en op 17-16 niet verzilveren. Dynamo daad dat na 17-18 wel.

Tom Koops van SSS werd met 19 treffers topscorer van de partij, Nico Manenschijn van SV Dynamo kreeg er 18 achter zijn naam. In de totale scores had SSS een 81 om 70 voordeel, da werd met een foutenlast van 40 om 32 bijna tenietgedaan.

Hekkensluiter ZVH en TV Limburg hadden ook vijf sets nodig om te bepalen wie er me de winst vandoor mocht gaan. Aan he eind bleek dat TV Limburg ne wat meer over had dan de thuisploeg. Ze maakten van een 2-1 achterstand (25-16, 17-25, 25-20) een 2-3 zege.

In de vierde set dwongen ze de tiebreak af, na 14-16 liepen ze uit naar 14-20 en sloten met 19-25 af. In de beslissende vijfde set kwam ZVH van 8-12 terug naar 10-12, maar kon de aansluitende treffer en gelijkmaker daarna niet scoren. TV Limburg won met 12-15 en dus met 2-3.

De buitenlandse spelers bij TV Limburg bewezen hun waarde opnieuw. Ryan Poole scoorde 22 keer, David Kisiel maakte er 18. Jochem Bloem van ZVH kreeg er 16 achter zijn naam.

Orion stond voor de tweede keer deze week tegenover Taurus, nu in Houten. En net als voor de beker in Doetinchem wonnen ze ook nu weer zonder setverlies. Via de setstanden 12-25, 16-25 en 21-25.  In de eerste set was Orion oppermachtig, in de tweede maakten ze het verschil van 9-11 naar 9-16 en in derde doorgang slaagden ze erin om een 16-14 achterstand te veranderen in 16-20 om vervolgens met 21-25 de 0-3 op de borden te zetten.

Joonas Jokela werd met 18 punten topscorer van de partij, Bij taurus scoorde hans van Westrienen de meeste punten (8). Orion had in de score een +3 voor aces, een +9 voor aanvallende punten en een +4 voor blokpunten.

Sliedrecht Sport heeft gisteravond met een 0-3 zege bij VCN zijn kandidatuur voor  de vierde plaats in leven gehouden. Met name in de eerste twee sets kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Met 14-25 (na 4-10 en 8-18) en 9-25 (4-11 en 8-17) werden ze van het veld gespeeld. In de derde set kon VCN tot 9-10 blijven meedoen, de serie naar 9-15 sloeg het eerste gaatje, dat na 14-22 was beslissend voor de 19-25 eindstand.

Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 19 treffers de topscorer van de partij. Aanval (+110 en blok (+6) maakten grotendeels het voordelige verschil voor Sliedrecht.

• 11> ZVH 18-11

Voor vandaag staat nog TTP vs. Lycurgus op het programma. Dat duel begint om 14:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wouter van Zoeren.