Ruime zeges voor Sliedrecht en Zwolle, ook Team 22 wint

VoV, 27-02-2022. 6:00 uur. De competitiewedstrijden van gisteren in de Eredivisie dames leveren thuiszeges zonder set verlies op voor Sliedrecht Sport (vs. VCN) en Regio Zwolle Volleybal (vs. Peelpush). Team 22 moest in Friesland de eerste set aan de Sneker gastheren laten, daarna pakten ze drie sets op rij.

Regio Zwolle Volleybal versloeg in Zwolle hun gasten uit Meijel met 3-0. De thuisploeg pakte vlot het initiatief in de eerste set (11-5) en had bij 20-10 het verschil verdubbeld. Susan Schut liet het laatste punt voor 25-14 noteren.

In set twee bleven de teams heel lang aan elkaar gewaagd, Lotte van der Horst hield de gasten in het spoor van de thuisploeg (10-9) en een achterstand van vijf punten bij 19-14 liep Peelpush door slordig spel van Zwolle weer in (19-18). Marly Bak en Marianne ’t Lam – Scholten maakten met hun scores daarna het verschil naar 23-21 en Lara Hendricks liet de 25-22 noteren.

Peelpush moest in de derde set bij 8-3 en 11-5 de time out in, maar slaagde niet het wedstrijdbeeld om te draaien. Zwolle bleef leidend en sloot via 16-12 en 21-15 met 25-16 af. De ingevallen Emily Silderhuis pakte in de finale nog twee puntjes mee, waaronder het winnende.

Marianne ’t Lam – Scholten werd met 13 punten topscorer bij Zwolle, Lara Hendricks bleef er eentje bij haar achter. Lotte van der Horst scoorde 11 keer voor Peelpush. De 62 om 28 eigen score was wel heel nadrukkelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Sliedrecht Sport kende tegen VCN weinig problemen en bleef met 25-13, 25-19 en 25-16 drie keer ruim aan de goede kant van de score.

In de eerste set sloegen ze het gaatje van 12-9 naar 15-9 en vervolgens naar 21-10. De 25-13 was daar een logisch vervolg op. In de tweede set was er bij 14-7 alweer een ruim verschil, VCN kon dat tot drie punten terugbrengen bij 18-15 en 20-17 maar met een score van 5 om 2 hield Sliedrecht VCN ook in deze zet onder de twintig. In set drie maakte VCN een 6-1 achterstand bij 6-6 ongedaan, tot 12-11 bleven ze vervolgens gelijkwaardig, maar daarna nam de thuisploeg met een lange serie weer afstand (18-11). De set ging met 25-16 naar Sliedrecht.

Denise de Kant werd met 10 punten topscorer. Laura Kerkhof scoorde 9 keer voor VCN, waarvan 4 keer blokkerend. Met 51 om 38 scores was Sliedrecht de duidelijk betere ploeg.

VC Sneek ontving koploper Team 22. De thuisploeg had een beste start, na de 8-7 in de eerste set sloegen ze zich naar 13-7 en daarmee was vooreerst het verschil gemaakt. Team 22 zag de inhaalrace bij 16-15 strandden, de serie naar 21-15 was beslissend voor de 25-19 setwinst.

In de volgende set leek Sneek tot 19-13 rechtstreeks op setwinst en 2-0 in sets af te koersen, ook bij 23-20 hadden ze de setwinst voor het grijpen, maar met een serie van vijf punten op rij griste Team 22 hen de winst en het puntje uit handen.

In de derde set kwam de thuisploeg terug van een 14-16 achterstand en draaide dat om naar 18-16, waarop Team 22 het initiatief via 18-20 terugpakte. VC Sneek scoorde de side out punten voor 19-20 en 20-21, maar moest daarna scorend passen. Team 22 sloot met een serie van vier af voor 20-25.

In de vierde set bleef de ploeg van Henriëtte ter Steege tot aan 13-13 gelijkwaardig, maar daarna liep Team 22 uit naar 13-20 en won met 17-25 en dus 1-3.

Britt Schreurs maakte de meeste punten bij VC Sneek (13), Fleur Savelkoel kwam tot 12 treffers en Britte Stuut tot 9, waarvan 4 keer blokkerend. Team 22 maakte het verschil  blokkerend met totaal 1 om 12 blokpunten.

• 13> Set-Up ’65 15-4

Voor vandaag staan nog Apollo 8 vs. Voltena en VV Utrecht vs. SV Dynamo op het programma. Beide duels beginnen om 14:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart, Zwolle vs. Peelpush en Lieuwe Bosch, Sneek.