Nipte zeges van Aalen, ter Maat en Tuinstra in Turkije.

VoV, 04-12-2023. 13:26 uur. In Turkije behaalde VakifBank van Sarah van Aalen een nipte 2-3 zege bij Aydin. Twee keer kwam VakifBank op voorsprong, twee keer kon de thuisploeg dat ongedaan maken. Setstanden 12-25, 25-20, 20-25, 25-19. In de beslissende vijfde set pakte VakifBank met 10-15 de winst. Sarah van Aalen kreeg geen speeltijd.

Celeste Plak had bij Besiktas drie keer een invalbeurt in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Galatasaray. Haar ploeg pakte de eerste set met ruim verschil (25-16), maar zag daarna de gasten ook met steeds meer verschil winnen. Op de 22-25 volgden 19-25 en 12-25. Tijdens de invalbeurten scoorde Celeste Plak 4 punten.

Bij de mannen waren er overwinningen voor Halkbank, Fenerbahce en Ziraat Bankasi. Halkbank van Nimir Abdel-Aziz, die 18 keer scoorde, won met 0-3 bij Alanya (23-25, 24-26 en 22-25), Fenerbahce pakte de winst ook in drie sets (19, 19, 20), waarbij Dick Kooy 11 punten voor zijn rekening nam voor de winnende ploeg.

Ziraat Bankasi had vijf sets nodig om te zegevieren tegen Develi. Via 23-25 in de vierde set dwongen de gasten de tiebreak af, Ziraat won die vervolgens met 15-13. Ter Maat scoorde 24 keer, Tuinstra tijdens invalbeurten 2 keer. Hun collega Anderson werd met 32 punten de topscorer van de partij.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.