Winst Dresden en Münster, zeges NL-mannen in Bundesliga

VoV, 04-12-2023. 13:20 uur. In de Bundesliga bij de dames was er dit weekend een beperkt programma. Met in totaliteit niet al te veel inbreng van Nederlandse speelsters.

Bij SC Dresden vs. Ladies in Black Aachen was dat niet van toepassing, daar kwamen vier Nederlandse speelsters in actie. De Ladies in Black verloren met 3-1 via 22-25, 25-19, 25-22 en 25-15. Voornamelijk omdat hun foutenlast met 19 om 32 punten voor de tegenstander veel hoger lag. Hester Jasper scoorde 2 keer in 4 sets, ze liet een karig scoringspercentage van 10% noteren. In de passing was ze foutloos.  Famke Boonstra speelde niet bij Dresden.

Bij de ploeg uit Aachen stond Fleur Meinders 4 sets op spelverdeling, ze pakte een puntje mee. Jolijn de Haan scoorde 7 keer in 3 sets en Nicole van de Vosse had 3 keer succes tijdens invalbeurten.

USC Münster won met 0-3 (14, 17, 19) bij hekkensluiter Neuwied. Demi Korevaar is nog steeds niet hersteld van haar blessure. En bij VfB Suhl tegen SC Potsdam (zonder NL-inbreng) werd het 3-2. Via 15-13 in de vijfde set, nadat Suhl een zege in vier sets na 21-25 in de vierde set zag stranden.

Bij de mannen was er een zege voor Grizzlys Giesen van Michiel Ahyi, die tot MVP bij de thuisploeg werd gekozen. Zij ploeg won met 3-0 van Haching München (10, 10, 19). Ahyi scoorde 16 keer, waarvan 6 keer via de opslag.

Powervolleys Düren boekte een 3-1 zege tegen Karlsruhe. Het werd 2-0 via 25-17 en 25-19, en na de 23-25 in de derde set kon Düren de volle buit met 25-19 binnenhalen. Luuc van der Ent scoorde 11 keer, 3 blokpunten, 1 ace en 70% in de aanval. Siebe Korenblek speelde niet.

Düren is de nummer 3 op de ranglijst na BR Volleys en Lünenburg, Giesen staat een plaatsje lager dan Düren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en  Grizzlys Giesen.