Team Robin de Kruijf wint topper vs. team Anna Buijs.

VoV, 04-12-2023. 13:13 uur. De topper in de Serie A1 bij de dames in Italië was ongetwijfeld Novara vs. Conegliano, de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Koploper Conegliano liet in dit duel nog maar weer eens zien dat zij de beste zijn, na 10 wedstrijden hebben ze 30 punten, zijn dus nog ongeslagen. Dat bleven ze dus ook bij Novara, waar ze met een 1-3 zege vertrokken. Novara pakte zet drie met 25-23, in de andere kwamen ze niet tot aan de twintig puntengrens. Hun score stokte bij 19, 14 en 18 punten.

Totaal 1 om 13 aces en 3 om 10 blokpunten maakten het verschil. Anne Buijs was na een blessureperiode weer van de partij, zij scoorde 11 keer voor Novara, waar Vita Akimova met 17 treffers topscorer werd. Bij Conegliano had Egonu het vaakst succes, 20 punten maakte ze. Robin de Kruijf speelde niet.

Bij Vero Volley Milano vs. Casalmaggiore werd er na de 2-2 stand (24-26, 27-25, 25-18, 23-25) een snelle vijfde set gespeeld, die sterk afweek van de voorgaande gelijk opgaande sets. Milano kwam na 2-0 op 6-1 en won vervolgens de set met 15-2 (!).

Nika Daalderop had een invalbeurt, haar collega Egonu werd met 24 punten de topscorer. De Belgische Laura Heyrman maakte 10 punten, net als Juliet Lohuis voor Casalmaggiore.

Vallefoglia van Laura Dijkema won met 3-1 van Firenze. De eerste set moesten ze nog afgeven (21-25), daarna pakten ze via 25-18, 25-15 en 25-22 de 3-1 zege. Dijkema pakte één puntje mee. Teamgenote Camilla Mingardi werd met 22 punten topscorer, bij Firenze had de Duitse Lina Alsmeier 15 keer succes.

Pinerolo van Tessa Polder leed een 0-3 nederlaag tegen Scandicci. De eerste en laatste set kregen ze 19 punten mee, daartussen 10 meer (29-31). De 27 om 15 foutenlast was een van de oorzaken voor het verlies. Tessa Polder scoorde 2 keer, bij de gasten had Ekaterina Antropova 18 keer succes en de Belgische Britt Herbots liet 14 punten noteren.

Verder waren er nog de volgende uitslagen. Volley Roma vs. Cuneo werd 3-1, met 26-24 in de vierde set. De Duitse Lena Stigrot maakte 15 punten voor Cuneo. Bergamo won met 3-0 van Trentino. Na 28-26 in set 1 volgden twee sets met 25-16. En Chieri ’76 versloeg Busto Arsizio met 3-0 (16, 23, 21). De Belgische Kaja Grobelna maakte 10 punten. Belangrijk in de totaalscore waren de 11 om 4 blokpunten.