NK Beach: Goud voor Brouwer / Varenhorst

VoV, 26-08-2019. 5:25 uur. De finale bij het NK Beach volleybal ging tussen het  gelegenheidsduo Brouwer / Varenhorst, dat zich via een 2-0 zege in de halve finale op Blom / de Groot naar de eindstrijd speelde, en Boehlé / Boermans die na de zege op Bouter / Penninga om het goud konden spelen.

In de halve finale wonnen Brouwer / Varenhorst met 2-0 van Blom / de Groot. Het dappere verzet van dit duo leverde in de eerste set nog tot 17-17 een redelijk gelijkopgaande strijd op, daarna maakten onder andere twee blokpunten van Varenhorst er 17-20 van en wonnen hij en zijn duopartner met 18-21. In de tweede set werd het verschil na 6-8 gemaakt. Eerst naar 6-11 en vervolgens van 8-13 naar 9-19. De set sloot met 11-21. In de andere halve finale was er een 2-0 (16, 19) zege van het duo Boehlé / Boermans tegen Bouter / Penninga.

De finale tussen Brouwer / Varenhorst vs Boehlé / Boermans  leek  na de eerste set een eenvoudige overwinning voor het gelegenheidsduo te worden gezien de 21-12 zege. Via 3-0 en 10-4 bouwden ze een heel grote voorsprong op die bij 17-8 bijna twee handen vol punten bedroeg. En ook met veel verschil eindigde. Maar het team Boehlé / Boermans liet zich niet zomaar naar de nederlaag spelen, het was tenslotte het NK en als je in de finale staat wil je die ook winnen. Stefan Boermans genoot zienderogen van de met zo’n 2.500 man gevulde beacharena en in de tweede set tapten ze uit een heel ander vaatje.

In die tweede set lieten ze sterk spel zien. Ze kwamen vlot voor (2-5) en hadden ook bij de technische time out nog een puntje meer. Brouwer / Varenhorst konden bij de big points een mogelijk beslissende voorsprong nemen (19-17). Bij 20-19 en 21-20 waren er matchpoints, die echter verdampten toen Boehlé / Boermans er met de 21-23 zege vandoor gingen.

Het begin van de derde set ging gelijk op (5-5, 10-9) maar Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer toonden aan het eind van de set waarom zij behoren tot de wereldtop van het beachvolleybal. Met 15-11 wonnen zij de wedstrijd, zij mogen zich Nederlands kampioen van 2019 noemen.

Om het brons ging het dus tussen Blom / de Groot en Bouter / Penninga. De eerste set ging met 17-21 naar Bouter en partner. In de tweede hielden zij ook het initiatief. Bij 3-8 en 8-13 en 11-14. Maar bij 13-14 moesten wel naar de kant voor de time out, omdat Blom / de Groot hen dicht op de hielen zat. Een goede time out, de score liep naar 13-17 en bij 14-19 was het wel duidelijk wie er met het brons vandoor zouden gaan. Bouter / Penninga via de 14-21 in de tweede set.