Vizier op volleybal

 

NK Beach Indoor: Topteams naar finaledag

VoV, 05-01-2020. 6:07 uur. Op het NK Beach Indoor hebben de topteams het gisteren goed gedaan. In The Beach in Aalsmeer wisten de favorieten voor de titel zich te plaatsen voor de finaledag.  Vanmorgen gaat de strijd verder en staan er interessante duels op het programma.

De regerend Nederlands kampioen beachvolleybal bij de dames, Emma Piersma en Pleun Ypma, lieten zaterdag in Aalsmeer zien dat ze ook indoor voor de titel gaan. De jonge speelsters van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in de poulefase twee keer op zeer overtuigende wijze met 2-0.

In de kwartfinale moesten ze wel flink aan de bank, de jonge talenten Esmee Priem en Nadine Everaert gaven alles en wonnen de eerste set. Maar daarna sloeg de Nederlands kampioen toe en won alsnog met 2-1. Daarmee was plaatsing voor de halve finale een feit. Zij treffen in de halve finale vandaag om 13.00 uur een ander BTN-team. Katja Stam en Raisa Schoon vormen nog maar net een duo, maar ze presteerden meteen sterk en plaatsen zich vol overtuiging voor de halve finale.

De andere halve finale gaat tussen de andere twee damesteams van BTN. Het gelegenheidsduo Madelein Meppelink/Emi van Driel liet zien prima samen te spelen en plaatste zich zonder problemen.  Daarin staan ze vanmorgen om 12.00 uur tegenover een ander kersvers BTN-duo: Julia Wouters en Puk Stubbe. Één ding staat dus al vast, het wordt sowieso een podium vol BTN en/ of voormalige KBU-speelsters.

Uitslagen kwartfinales Dames

Katja Stam/ Raisa Schoon vs. Anique Tavenier/ Danique Timmermans: 2-0 via 21-13 en 21-10.
Emma Piersma/ Pleun Ypma vs. Nadine Everaert/ Esmee Priem: 2-1 via 14-21, 21-13 en 15-5.
Julia Wouters/ Puk Stubbe vs. Annemieke Driessen/ Ilke Meertens: 2-0 via 21-6 en 21-12.
Madelein Meppelink/ Emi van Driel vs. Sue Calligaris/ Myrte Neijenhuis: 2-0 via 21-12 en 21-6

In de halve finale zijn de koppelingen dus:

Julia Wouters/ Puk Stubbe vs. Madelein Meppelink/ Emi van Driel
Emma Piersma/ Pleun Ypma vs. Katja Stam/ Raisa Schoon

De heren spelen vanmorgen pas de kwartfinale. De twee topteams van BTN plaatsten zich daar voor. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan in de kwartfinale om 11.00 uur tegenover Sven de Koe en Cain van Hal, die verrasten met hun sterk spel.

Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde plaatsten zich voor de kwartfinale, al moesten ze in de tweede poulewedstrijd alles geven. Sven de Koe en Cain van Hal wisten de BTN-heren te verrassen met hun spel en de eerste set met 28-30 te veroveren, maar verder kwam het niet. De BTN-heren treffen om 10.00 uur Tom Feldkamp en Erik Nijland.

De andere kwartfinalisten zijn local hero Sven Vismans en zijn partner Tom van Steenis, Thijs Nijeboer en Ruben Penninga, BTN-spelers Matthew Immers en Yorick de Groot en Stefan Boermans en Dirk Boehle.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto CEV.