Kansloos verlies SSS tegen Orion

VoV, 05-01-2019. 6:00 uur. Advisie/ SSS heeft bij de herstart van de competitie in 2020 een kansloze nederlaag geleden tegen het bezoekende Active Living Orion uit Doetinchem. Het werd via 22-25, 19-25 en 16-25 een 0-3 zege voor de bezoekers met een steeds groter verschil in de eindstanden.

Orion is de nummer vier in de stand, SSS bivakkeert op een achtste plaats en staat volop in de gevarenzone voor deelname aan de degradatiepoule. In Doetinchem had Orion de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen.

In de eerste set gaf Advisie SSS goed weerwoord. Ze knokten zich in de beginfase vanuit achterstand (4-7 naar 7-7) terug naar de gelijke stand, kwamen met 12-11 voor en wisten daarna het ook na een 13-17 achterstand bij 22-22 nog spannend te maken. De laatste drie punten waren vervolgens voor de bezoekers. Trainer/coach Ratterman zei in de Barneveldse Krant: “Die eerste set vond ik gewoon prima, maar ja, het blijft heel lastig om constant goed te zijn”

Orion schakelde in het middendeel van de tweede set, na een 9-9 tussenstand, naar een versnelling hoger en liep uit naar 10-13 en 15-20 om met 19-25 winnend af te sluiten. In de derde set werd het voor de thuisploeg nog een beetje erger. Ze kwamen meteen op een 1-7 achterstand, Orion denderde gewoon verder naar 7-15 en 11-20 om met 16-25 en dus 0-3 af te sluiten. Voor SSS, althans voor trainer/ coach Ratterman, is de competitie nog zeker geen gelopen race. “Wij kunnen de play-outs ontlopen, daar ben ik van overtuigd.”

Orion staat nu op 12-26 en bezet nog steeds de vierde plaats. Advisie/SSS is met 12-7 achtste. Voor vandaag staat de wedstrijd Zaanstad (11-5) vs. Sliedrecht Sport (11-26) op het programma.