Vizier op volleybal

 

NK Beach: Wie gaan er voor de medailles?

VoV, 25-08-2019. 5:50 uur. Op het hoofdtoernooi van het DELA NK Beach in Scheveningen werden gisteren een hele hoop spannende en zwaarbevochten wedstrijden gespeeld. Zomerse temperaturen en weinig wind zorgde voor een heerlijke (volleybal) dag aan het strand van Scheveningen.

Een aantal teams haalde een ticket binnen voor een rechtstreekse plaats in de halve finale of voor de kwartfinales, als tussenronde voor een plek in die halve finale. Vanmorgen wordt met de kwartfinales de finaledag van de DELA NK Beach afgetrapt.

Na drie gewonnen wedstrijden wisten Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst een plek in de halve finale veilig te stellen. Dit lukte ook Jasper Bouter en Ruben Penninga door in hun derde wedstrijd met 17-15 te winnen van trainingsmaatjes Yorick de Groot en Mees Blom.

Laatstgenoemde moet daardoor genoegen nemen met een plek in de kwartfinale. Deze kwartfinale spelen zij tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer. Ook Tom van Steenis en Sven Vismans hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. Vanmorgen nemen zij het op tegen Stefan Boermans en Dirk Boehlé.

Bij de vrouwen zijn de halve finale plekken voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel en Katja Stam en Julia Wouters. Beide teams verloren gisteren geen enkele wedstrijd en stromen daarom direct door naar de halve finales. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink speelden een sterke wedstrijd tegen Stam / Wouters, maar in drie sets moesten zij de winst afstaan en nemen zij genoegen met een plek in de kwartfinale.

Wies van Solkema en Wies Bekhuis zijn hun tegenstanders in deze kwartfinale, ook zij wisten genoeg wedstrijden te winnen om door te stromen naar de finaledag. De andere kwartfinale wordt gespeeld door Priem/Stubbe en Piersma Ypma. Esmee Priem en Puk Stubbe speelden een sterke eerste dag van het hoofdtoernooi, maar zij moesten de halve finale plek afstaan aan de oudere zus van Puk, Joy Stubbe.

Iets moet ons toch nog van het hart m.b.t. de schriftelijke verslaggeving en vastlegging van de gang van zaken in het hoofdtoernooi. Waarom? Omdat we het bij de FIVB en CEV toernooien heel anders en veel beter gewend zijn dan wat de Nevobo bij het NK presenteert.

Neem het ons niet kwalijk, maar wie kan er uit de uitslagen spaghetti van het hoofdtoernooi nou de snelle conclusie trekken wie er door zijn naar de halve finale of wie er in de kwartfinale staan zonder uitgebreid met pen en papier zelf een opstelling te maken of namen af te strepen.

Een lange lijst met uitslagen onder elkaar zonder enige indeling, zo wordt het hoofdtoernooi gepresenteerd. Sorry, maar dat lijkt er niet op. Waarbij in de halve finale een team moet spelen dat moet komen uit de wedstrijden  57 en 58, die in de hele opstelling niet voorkomen. Ons inziens is dit een smetje op de toernooi presentatie.  Maar dat terzijde.

Vandaag staat een spannende ontknoping van het DELA NK Beach te wachten. Wederom een zomerse dag en absolute topwedstrijden. Het einde van het 2019 beachvolleybal seizoen belooft succesvol te worden afgesloten.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto idem.