Vizier op volleybal

 

NL-duo’s kennen hun tegenstanders op WK

VoV, 05-09-2019. 7:00 uur. Gisteren vond de loting plaats voor het WK Beachvolleybal, dat van 28 juni t/m 7 juli in Hamburg in het Rothenbaum stadion wordt gespeeld. Met twee damesduo’s en één heren duo is Oranje bij dit WK present. De wereldkampioen  verdient een Olympisch ticket voor zijn of haar land.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn ingedeeld in poule G bij het Australische topteam Artacho del Solar/Clancy, het Amerikaanse topteam Sweat/Walsh Jennings en het nieuwe team uit Mauritius, Maita/Letendrie.  De Amerikaanse Kerri Walsh Jennings (40) werd drie keer eerder wereldkampioen en won ook al drie keer goud op de Olympische Spelen. Met haar huidige partner Brooke Sweat won ze vorige maand het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Jinjiang.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn ingedeeld in poule F bij de Zwitserse beachvolleybalsters Hüberli/Betschart, Laird/Palmer uit Australië en het Egyptische duo Randa/Doaa.  Begin deze maand wisten Sanne Keizer en Madelein Meppelink nog een knappe bronzen medaille te behalen op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Ostrava.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn ingedeeld in poule F bij de Amerikanen Lucena / Dalhausser, de Canadezen O’Gorman / Saxton en de Argentijnen Capogrosso/Azaad. Phil Dalhausser werd aan de zijde van Todd Rogers wereldkampioen in 2007. Brouwer en Meeuwsen wonnen in 2013 zelf goud op het WK.

Nadere informatie over het programma volgt t.z.t.

gh @ VoV, bron o.a. CEV / Nevobo.