NL-duo’s naar halve finale in Brno en Madrid.

VoV, 27-08-2023. 5:50 uur. Het duo’s Wies Bekhuis/Desy Poiesz plaatste zich gisteren voor de halve finale van het Future-toernooi in Brno. Zij wonnen in de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale via 21-16 en 22-20 van een Tsjechisch duo en moesten in de kwartfinale opnemen tegen het duo Hladun/  Lazarenko uit Oekraïne. Dat werd een spannend duel met nipte verschillen, waarin het NL-duo aan het langste eind trok. Na de met 19-21 door Nederland gewonnen set ging de winst in de tweede met 21-18 naar Oekraïne.

De tiebreak liet opnieuw twee aan elkaar gewaagde duo’s zien, waarin Nederland uiteindelijk in de set finale het meeste over had. Met 13-15 bleven Bekhuis/ Poiesz in het toernooi en zij spelen vandaag om 10:00 uur de halve finale tegen van Gunst\ Hildreth uit de USA.

Konink/ Sonneville wonnen in de tussenronde van Brinkova/ Adamcikova. Nipt in de eerste set met 22-20, in de tweede set lieten ze het verloop in hun voordeel kantelen bij 17-16 en bleven met 21-17 aan de goede kant van de score. In de kwartfinale moesten ze het opnemen tegen de Franse dames Vieira/ Chamereau, die een maatje te groot bleken voor het NL-duo. Met 21-12 (na 5-1, 10-5 en 17-10) en 21-7 (na 8-2, 13-6 en 19-7) kwam er een eind aan het Future toernooi voor Konink/ Sonneville.

Herenduo’s in Brno uitgeschakeld. Voor Quinten Groenewold en Sam van der Loo was het gisteren erop of eronder in de tweede poulewedstrijd. Het duo verloor hun eerste duel en had een overwinning nodig om in het toernooi te blijven.

Van de Oostenrijkse broers George en Matthias Köstler werd met 2-0 (21-18, 21-18) gewonnen. In de Round of 12 waren Berger/ Petutschnig de tegenstanders en deze keer trokken Groenewold/ van der Loo aan het kortste eind. Met 18-21 en 12-21 kwam er een eind aan hun toernooi.

Voor Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven was de poulefase het eindstation. Het duo verloor beide wedstrijden met 2-0, waardoor de Round of 12 buiten bereik bleef.

Geen medaille voor Boehlé/ Sengers in El Alamein: Dirk Boehlé en Mees Sengers zijn er niet in geslaagd om het Future toernooi in El Alamein in Egypte met een podium plaats af te sluiten. In de halve finale leden ze een 2-1 nederlaag tegen een Duits duo via de setstanden 26-24, 16-21 en 12-15 en in de strijd om het brons daarna werden ze door Plavins/ Fokerots uit Letland met 2-0 naar de plaats naast het podium verwezen.

EK U18 in Madrid: Het is Bram van der Wel/Tom Sonneville en Trijntje Veerbeek/Floor Hogenhout gelukt de halve finale te bereiken op het EK U18 in Madrid.

Bram van der Wel en Tom Sonneville wonnen de Round of 24 tegen Vegas/Erades uit Spanje met 2-1 via 21-17, 19-21 en 18-16. In de tiebreak was de ontknoping uiterst spannend. In de kwartfinale lieten ze daarna de Italianen Gabriel Marini Da Costa en Michele Dall’Orto via 17-21 en 13-21 met lege handen en pakten zelf het ticket voor de halve finale.

Trijntje Veerbeek en Floor Hogenhout kwamen in de Round of 24 vlot langs de Spaanse Altieri/Huesca. Met 14-21 en 12-21 waren ze duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. In de achtste finale werd de eerste set met 21-15 verloren van Neuß/Jancar uit Duitsland. De tiebreak dwongen de Nederlandse talenten af met 14-21 en die wonnen ze vervolgens met 13-15. In de kwartfinale versloegen Verbeek/ Hogenhout een Zwitsers duo. Met 21-17 en 21-14 wisten ze door te gaan naar de halve finale.