NL-onderonsjes in Serie A1 in Italië

VoV, 05-03-2024. 6:10 uur. Het afgelopen weekend stonden er in de Italiaanse Serie A1 een tweetal NL-onderonsjes op het programma. Casalmaggiore (Juliët Lohuis) speelde tegen Conegliano (Robin de Kruijf) en Vallefoglia (Laura Dijkema) had Trentino (Iris Scholten) als tegenstander.

Eerst maar even de stand na afgelopen weekend, daarin is een duidelijke onderverdeling te zien na 22 wedstrijden.

• 01> Conegliano 63
  • 02>, 03> en 04> Volley Milano 53, Novara 53 en Scandicci 52
  • 05>, 06> 07> en 08> Chieri 39, Pinerolo 34, Vallefoglia 31 en Roma 31
  • 09>, 10> en 11> Firenze 24, Casalmaggiore 23, Busto Arsizio 21
  • 12> en 13> Cuneo 16 en Bergamo 15
  • 14> Trentino 7

Casalmaggiore vs. Conegliano werd voor 3.000 toeschouwers 1-3 via 25-17, 15-25, 16-25 en 19-25. Juliët Lohuis scoorde 7 keer, Robin de Kruijf had 4 keer succes. Topscorer werd Isabelle Haak met 23 punten. Conegliano liet Kathryn Plummer en Kelsey Robinson buiten de basis.

Vallefoglia won voor 800 bezoekers met 3-0 (21, 23, 15) van Trentino. Laura Dijkema pakte 2 puntjes mee, Iris Scholten liet er 1 noteren tijdens invalbeurten.  Pinerolo van Tessa Polder won met 1-3 bij Bergamo. Na de 1-1 bracht 18-25 en 24-26 de beslissing. Tessa Polder liet 7 punten noteren.

Vero Volley Milano had het lastig met Roma, de 1-2 achterstand in sets werd met 25-21 en 18-16 omgebogen naar 3-2 winst. Egonu scoorde 30 punten voor 3.150 fans, Nika Daalderop speelde niet. Anne Buijs, goed voor 15 punten, won met Novara met 1-3 bij Firenze. Voor 900 bezoekers bracht na de 1-1 stand twee keer 20-25 de beslissing.

Cuneo, de nieuwe ploeg van Anneclaire ter Brugge, won thuis voor 1.250 fans met 3-1 van Busto Arsizio. Setstanden 25-11, 20-25, 25-19 en 25-18. Anneclaire ter Brugge moest vooreerst met een invalbeurt genoegen nemen. Scandicci nam de volle buit mee bij Chieri ’76. Totaal 1.500 bezoekers zagen de gasten via 22-25 de wedstrijd in de vierde set beslissen. Carol scoorde 17 keer, waarvan 7 blokpunten. Ekaterina Antropova werd met 26 treffers de topscorer.

Bij de mannen in Italië zorgde de laatste speelronde in het reguliere seizoen voor een stunt van Padova, de ploeg van Fabian Plak. Zij wonnen met 1-3 uit bij koploper Trentino. De 19-25 en 20-25 in de derde en vierde set brachten de beslissing. Plak speelde 3 sets en scoorde 7 keer.

Piacenza van Robbert Andringa won met 3-1 van Monza. Na 25-23 en 24-26 werd de strijd beslist met 25-17 en 25-15. Andringa had in de eerste drie sets invalbeurten, in de vierde set kwam Piacenza met een compleet andere basis in het veld, waaronder ook Andringa. Hij scoorde 3 keer.