NL-spelers in CEV en Challenge Cup

VoV, 02-12-2021. 5:36 uur.  In de CEV Cup verloor Amysoft Lycurgus gisteravond in Frankrijk met 3-1 van Tours, de koploper uit de Franse Eredivisie, dat met twee Nederlandse tegenstanders, in de vorige ronde schakelden ze Dynamo uit, wel behoorlijk in de nopjes geweest zal zijn. (Zie het separaat geplaatste verslag van dit duel)

Modena won eergisteren met 3-1 van Zalau en speelde gisteren de return ook in de eigen hal. De ploeg van Maarten van Garderen en Nimir Abdel-Aziz kende geen problemen om de volgende ronde te halen. De eerste set wonnen ze met 13-25, via een serie van 13-17 naar de eindstreep. In de tweede set waren ze na 9-17 en 12-20 ook veruit de beste met 14-25 en in de derde en laatste set was het gaatje bij 4-10 al geslagen en dit werd via 12-20 naar 15-25 en 0-3 gebracht.  Abdel-Aziz scoorde 20 keer.

Verder kwam gisteren het team van Ewoud Gommans, Dinamo Bucuresti, in actie. Ze speelden tegen het Duitse United Volleys Frankfurt. Bucuresti verloor met 2-3. Via 11-15 in de vijfde set.

In de eerste set verzuimden ze drie keer het setpoint te verzilveren, waarop Frankfurt dat bij eerste gelegenheid op 26-27 wel deed. Via 25-19, 21-25 en 25-21 kwam de 2-2 stand op het scorebord. Bucuresti had in de tweede set reeds vroeg een voorsprong opgebouwd (15-9) en in de vierde konden ze na 17-18 de beslissende vijfde forceren. Met 6-8 werd er gewisseld in de tiebreak, na de 10-11 pakte Frankfurt het voordeel voor de winst.

Arcada Galati speelde in eigen hal tegen Chaumont van Fabian Plak. Het werd een 3-0 nederlaag voor de Franse ploeg. Spannend was het in de tweede en derde set met 25-23 en 31-29. Daarin maakte de thuisploeg in de tweede set het verschil van 17-18 naar 21-18 en in de derde wisten ze van 28-29 de winst alsnog in drie sets binnen te halen. In de openingsset was de race na 18-13 en 22-15 wel gelopen.

Karlovarsko reisde zonder hun zieke spelverdeler Wessel Keemink naar Servië voor hun duel met Kraljevo. Ze wonnen met 1-3 via 19-25, 25-20, 16-25 en 18-25.  SKRA Belchatow van Dick Kooy had Dukla Liberec op bezoek. Ze wonnen met 3-0 via 25-15 (na 14-4 en 22-12), 25-20 (na 20-19) en 25-21 (na 15-15 en 20-17). Dick Kooy speelde niet.

Vandaag speelt Orion in Doetinchem in de CEV Cup tegen het Zwitserse TSV Jona.

In de Challenge Cup was Tectum Achel op bezoek bij CAI Teruel in Spanje. De Belgen hadden voor zo’n 650 toeschouwers een prima opening met 23-25 winst in de eerste set. Het vervolg was minder, drie sets op rij gingen naar de Spanjaarden. Met 25-21, 25-17 en nogmaals 25-21. Dion Verweij scoorde 9 keer, Tim Smit kwam tot 6 punten en spelverdeler Sam Gortzak pakte ook een puntje mee.

PS: De matchreports waren op het tijdstip van plaatsing van dit artikel door de CEV nog niet bijgewerkt.