CL: Winst voor teams ter Maat en Ahyi.

VoV, 02-12-2021. 5:27 uur. In de Champions League kwamen gisteren Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra met Ziraat Bankasi in actie. Zij hadden het Belgische Maaseik, dat voor het eerst sinds jaren geen Nederlander in de selectie heeft, op bezoek in Ankara. Het werd een 3-0 zege voor de Turkse ploeg.

In de openingsset ging het na de 5-2 en 8-8 lang gelijk op, met incidenteel twee punten voorsprong voor de een of de ander. Ter Maat smashte veel raak, zo ook voor de 23-22, Op 23-24 moest Ziraat de time out in, na de gelijkmaker scoorden ze met twee kill-blocks de 26-24.

De tweede en de derde set waren met duidelijke cijfers voor de Turkse ploeg. Na 14-9 en 19-13 werd de tweede set met 25-15, de laatste score kwam op naam van ter Maat, gewonnen. De derde set ging via 7-6 naar 14-9 en 17-11. Maaseik sloeg enkele ballen richting Bosporus, hetgeen punten voor Ziraat opleverde en opnieuw was het ter maat die het laatste punt voor de 25-17 liet noteren. Ter Maat scoorde totaal 20 keer. Tuinstra, die in elke set erin werd gewisseld, kon geen punt laten noteren.

Roeselare van Michiel Ahyi en Stijn van Schie reisde voor hun eerste wedstrijd in poule A naar het Duitse Friedrichshafen.  De Belgen wonnen met 2-3 via de setstanden 18-25, 25-23, 16-25, 25-22 en 9-15. Trainer/ coach Mark Lebedew van Friedrichshafen vatte het samen met “We hebben hele perioden alleen maar gekeken hoe Roeselare speelde en dat wreekte zich op het eind.”

Roeselare haalde de eerste set vlot binnen en begon de tweede na de tussenstanden 11-10 en 14-17 als eerste aan de big points (20-21). Een blok op Ahyi en een in het net geslagen aanval zetten de stand op 24-22, waarna de thuisploeg met 25-23 aan het langste eind trok.

In de derde set maakte de ploeg van Ahyi het verschil na 12-14 blokkerend naar 12-16. Daarna kreeg Friedrichshafen nog vier punten mee, terwijl Roeselare er zelf negen scoorden.  Via 9-7, 16-12 en 19-16 liep de thuisploeg in de vierde set uit naar 24-21. Met een foutserve van Roeselare werd het daarna 25-22.

In de tiebreak serveerde Desmet een ace voor 3-5 en maakte Roeselare op de serve van Verhanneman het verschil naar 7-12. De Belgen gaven niets meer weg en haalden met 9-15 de winst binnen.

Michiel Ahyi scoorde 20 keer, Stijn van Schie kwam bij de invalbeurt niet tot scoren. Roeselare had op alle onderdelen voordeel, zes punten in de aanval, twee bij de opslag en vijf blokkerend.

Thijs ter Horst heeft vandaag met Perugia een Italiaans onderonsje op de agenda staan. Zij spelen tegen Trentino.