Vizier op volleybal

 

NL-talenten door bij EK Beach U18

VoV, 15-06-2019. 6:29 uur. Vanaf afgelopen donderdag wordt in het Oostenrijkse Baden het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 18 jaar (U18) gespeeld. Nederland is in Baden vertegenwoordigd met één jongensteam (Kyran Verstegen en Siem Ooijman) en één meisjesteam (Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz). De coaches van Beachvolleybal Team Nederland ter plekke zijn Rodin Merx (jongens) en Erna Everaert (meisjes).

Het was aan de jongste Europese talenten om hun mogelijkheden bij dit EK te testen. In beide genders zijn er 32 teams van de partij. De uitverkiezing van het NL-meisjes duo was door henzelf afgedwongen via de play – off wedstrijden op 24 mei in Bilthoven. Dit werd gedaan omdat er meer meisjesteams van eenzelfde niveau waren. Het werd een geslaagde test waarbij Kim en Desy via twee zwaarbevochten driesetters hun deelname veilig stelden.

Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz wonnen donderdag beide partijen met 2-0. Tegen De Meersman/Rabitsch uit Oostenrijk werd die winst behaald met twee keer 21-13 en ruim binnen het half uur hadden ze de winst binnen. Tegen Gusarova/Siakidou uit Cyprus was er meer weerstand maar ook het bleven de Nederlandse talenten met 21-19 en 21-15 twee keer aan de goede kant van de score.

Het derde poule duel tegen Chechelnytska / Romaniuk uit Oekraïne, die ook twee zeges op naam had, ging om de poulewinst. Klein Lankhorst/Poiesz moesten in de strijd om de poulewinst het hoofd buigen voor dit duo. Het werd 2-1 via 19-21, 21-17 en 15-11 en daardoor moeten de Nederlandse meiden vandaag in de KO ronde winnen om in het toernooi te blijven.

Bij de jongens wonnen Versteegen/Ooijman vs Dóczi/Mikuláss uit Hongarije met 2-1. Na de 22-24 en 21-14 wonnen de Nederlanders de wedstrijd via 15-09 in de derde set. En tegen het Roemeense duo Ciubotariu / Creta werd het met 21-15 en een dikke 21-9 een mooie 2-0 zege. In de afsluitende partij tegen de Italianen Fusco/Hanni ging het om de poulewinst. Na een spannend duel, waarin beide teams elkaar tot aan de 13-13 in de tiebreak weinig toegaven, won Nederland met 2-1. Via  18-21, 21-17 en 15-13. Met deze uitslagen op zak gaan de Nederlandse jongens rechtstreeks door naar de achtste finale

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.