Vizier op volleybal

 

Slöetjes naar Italië. En andere transfers

VoV, 15-06-2019. 6:22 uur. Savino Del Bene Scandicci maakte op haar website bekend dat zij voor volgend seizoen Lonneke Slöetjes hebben vastgelegd. De Nederlandse international komt over van VakifBank, waar zij de afgelopen jaren alle prijzen heeft gewonnen die er op clubniveau te winnen zijn. En daarnaast werd ze diverse keren persoonlijk onderscheiden.

Op de site wordt een overzicht van haar professionele carrière tot nu gegeven. Van Longa ’59 via Pollux naar USC Münster in Duitsland en dan via Busto Arsizio terug naar Schwerin van waar uit ze zich voegde bij de VakifBank selectie in Istanbul van de toenmalige bondscoach Guidetti.

Lonneke Slöetjes zegt er zelf van: “Ik ben erg blij om voor Savino Del Bene Scandicci in Italië te gaan spelen. Het is een geweldige club en ik ben onder de indruk van de uitstekende resultaten die het de afgelopen seizoenen heeft behaald. Ik ben blij deel uit te gaan maken van dit team en ik hoop samen met hen een geweldig seizoen te hebben. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen”

Oranje mid Nicole Koolhaas maakt, net als haar teamgenote Maret Balkenstein – Grothues van afgelopen jaar bij CSM Bucuresti,  volgend seizoen de overstap naar Turkije. Zij verkast naar Istanbul, naar het gepromoveerde Yesilyurt Spor Kulübü.  Koolhaas komt in de Turkse competitie naast Balkenstein – Grothues ook Celeste Plak, Anne Buijs  en Yvon Beliën tegen.

Fenerbahce maakte bekend dat zij voor volgend seizoen Wouter ter Maat opnieuw hebben vastgelegd. Het wordt het tweede jaar van de diagonaal uit Rijssen, die afgelopen seizoen zowel de Turkse titel als de Turkse beker won.  En dat was gezien hun plaats op de ranglijst in het reguliere seizoen best een bijzondere prestatie.  Ter Maat speelde  eerder voor VDK Gent in België, BR Volleys Berlijn (Duitsland) en Paris Volley (Frankrijk). In Nederland sloeg hij de ballen voor Rivo en Landstede Volleybal tegen de vloer.

Verder werd onlangs ook nog bekend dat Floortje Meijners in Italië van club wisselt. Ze gaat van Busto Arsizio naar Monza,

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.