Vizier op volleybal

 

Noa de Bruin naar Springendal Set-Up ‘65

VoV, 18-05-2018.  9:53 uur. De Apeldoornse Noa de Bruin verruilt het zand van het beachvolleyballen voor de zaal en is het komend seizoen te bewonderen in sporthal de Schalm bij Springendal Set-Up ’65.  Het is een hele bewuste keuze van de 17-jarige passer loper om naar Ootmarsum te komen. Na de eerste keer dat ze meetrainde was Noa zelf al heel enthousiast, maar kon ze zelf nog niet echt  inschatten of ‘de liefde van beide kanten kwam’.

“Na de tweede training heb ik contact gehad met de staf en die vertelden me heel erg tevreden te zijn en stelden dus direct de vraag of ik voor Springendal Set-Up ’65 wilde uitkomen. Daar hoefde ik na die eerste trainingssessie al niet meer over na te denken, want ik vond het supertof,  voelde me eigenlijk direct al thuis en dus stond de club bovenaan mijn lijstje,” beschrijft Noa de Bruin haar eerste stappen in sporthal de Schalm en de kennismaking met haar nieuwe club en team.

De staf van Springendal Set-Up ’65 met Lesley de Jonge als hoofdtrainer karakteriseert de Apeldoornse als energiek, leergierig en een echte teamplayer, die ondanks haar jonge leeftijd anderen op sleeptouw kan nemen. “Met onze staf bespreek ik de ontwikkelingen rondom het team, “ vertelt trainer Lesley de Jonge, “Noa maakte direct al een hele goede indruk. Ze komt van het zand in de zaal en als je ziet met wat voor power ze vanaf het begin meetraint dan hoef je geen seconde te twijfelen om haar te vragen voor de selectie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65.

Ze is nog maar 17, maar als je ziet wat ze allemaal al in het volleybalwereldje heeft meegemaakt dan kun je rustig concluderen dat Noa een echt volleybaldier is.”  De Apeldoornse beaamt dit van harte: “Ik ben al heel jong begonnen met volleybal. Vanaf mijn zesde was ik lid van Alterno. In ons gezin had eigenlijk niemand iets met volleybal, maar het beviel mij uitstekend. Mijn ouders hebben me in al die jaren altijd gestimuleerd en hun fanatisme zit ook in het bloed van hun kinderen. Ik  bewandel de volleybalweg, terwijl mijn broer Dylan het zaalvoetbal heeft omarmd en daarin uitkomt voor Jong Oranje, “ geeft Noa aan.

De Alterno periode leverde voor de passer loper vele successen op. Ze bleek een talent te zijn, die altijd in de hoogste jeugdselecties acteerde. “Dat gaat eigenlijk voor je gevoel vanzelf. Ik streefde best het hoogste na, maar het zijn vooral je trainers en direct betrokkenen, die je stimuleren. Op jonge leeftijd belandde ik in het derde damesteam van Alterno. Daarnaast heb ik  een aantal jaren meegetraind bij RTC Almelo en daar ook vijf jaar lang gespeeld.

In dames 3 van Alterno kreeg ik het aanbod om me te richten op het Beachvolleybal en toen verruilde ik de zaal voor het zand. Dat betekende ook dat ik al erg jong in Den Haag woonde. Ik kwam in Jeugd Oranje en later in Jong Oranje en heb bijvoorbeeld in mijn leeftijdscategorie het Nederlands Kampioenschap behaald met Julia Joosten. Daar heb ik geleerd om keihard te trainen met als doel om mezelf, maar ook met je Beach partner beter te worden.  We speelden veel toernooien in binnen – en buitenland. Het zeslandentoernooi Wevza staat me nog helder voor de geest en het was al met al een geweldige ervaring.

Naast het beachen heb ik nog een jaar eredivisie ervaring opgedaan bij Taurus en wat dat betreft, als ik terugblik, is er in mijn volleyballeven al het nodige voorbij gekomen. De zaal begon echter weer te kriebelen en dus ben ik op zoek gegaan naar een club. Je kijkt dan bij meerdere volleybalverenigingen rond, maar de staf van Springendal Set-Up ’65 was het meest concreet en slagvaardig en ik voelde me er erg op mijn gemak bij deze familieclub,” belicht Noa haar keuze voor de Ootmarsumse volleybalvereniging.

“De selectie kent meer nieuwelingen en ik proef dat men allemaal hetzelfde doel nastreeft om met elkaar als team beter te worden. Iedereen helpt elkaar en dat straalt eenheid uit, maar geeft direct ook energie. Verder hebben we het heel gezellig met elkaar en dat was voor mij een hele belangrijke reden om deze kans om in de eredivisie te spelen te pakken. Achter ieder facet van de training zit een idee en ook dat spreekt me heel erg aan. ”

Al jong stond ze door het Beachvolleybal op eigen benen door in Den Haag te gaan wonen. Het heeft Noa gelouterd en nu maakt ze heel bewust de keuze voor het zaalvolleybal. “Ik ga terug naar mijn ouderlijk huis en van daaruit word ik door mijn pa of ma naar Ootmarsum gereden voor de trainingen en de wedstrijden. Maar ook mijn opa wil wel achter het stuur kruipen en hij zal regelmatig op de tribune zitten om mij aan het werk te zien. Wat dat betreft is Springendal Set-Up ’65 een ideale club, want hier heerst echt nog het familiegevoel en daar zal opa de Bruin, maar ook mijn overige familieleden zich prima thuis voelen. Net als ik trouwens, “ lacht de nieuwe passer loper van Springendal Set-Up ’65.

gh @ Vizier op Volleybal. Persbericht en foto van Springendal Set-Up ’65.