Vizier op volleybal

 

(Nog) geen stunts bij NK-Beach

VoV, 22-08-2021. 5:17 uur. Bij het NK Beach in Scheveningen stroomden gisteren de top acht van de plaatsingslijst in bij de acht teams die de kwalificatieronden op vrijdag hadden overleefd. Deze tweede dag had echter geen grote verrassingen in petto. Er waren zeges voor de zussen van Driel en het zilveren EK-duo Stam/ Schoon en bij de mannen kenden Boermans/ de Groot en Varenhorst/ van de Velde geen grote problemen om zich bij de laatste vier te plaatsen.

Mexime en Emi van Driel veroverden in een ‘sisteract’ tegen Brecht en Emma Piersma een plekje bij de laatste vier, nadat ze daarvoor twee ruime zeges lieten noteren in de ochtend. De tiebreak, die na 21-19 en 10-21 noodzakelijk was geworden, kende een uiterst spannende eindfase.

Na matchpoint voor de zussen van Driel bij 13-14 volgde een matchpoint voor de zussen Piersma bij 15-14. Na de foutserve en een verschrikkelijk kill-block kwamen Emi en Mexime weer op matchpoint, dat verzilverd werd toen een van de zussen Piersma een stapje opzij deed op de serve van een van de zussen van Driel, in de veronderstelling dat de bal uit zou gaan, hetgeen dus net niet gebeurde. Eindstand 15-17.

Het zilveren EK-duo Stam/ Schoon won drie keer overtuigend. In de kwartfinale met 21-11 en 21-13, na de 15-6 en 14-7 tussenstanden bij de technische time-outs. Stam/Schoon gaan rechtstreeks naar de halve finale.

Brecht en Emma Piersma komen vandaag in actie tegen Annemieke Driessen en Jessica Smit voor een plekje bij de laatste vier. Priem/Reinders speelt in de herkansing tegen van Esch/ Tavenier.

Bij de mannen plaatsten Boermans/ de Groot zich met overmacht via ruime zeges voor de kwartfinale tegen Heemskerk/ Nijland, die met twee zeges aan de tweede dag van het NK waren begonnen. De winnaars van het zilver op het EK waren duidelijk het betere duo (21-12, 21-15).

Varenhorst/ van de Velde kunnen terugkijken op een geslaagde tweede dag. Leon Luini/ Thijs Nijeboer waren de tegenstanders in de kwartfinale. Na een spannend duel pakten Varenhorst/ van de Velde de overwinning via 21-18 en 21-17.

Heemskerk/Nijland krijgen vanmorgen een herkansing, zij nemen het op tegen Damen/ van der Loo voor een plaats in de halve finale. Voor Luini/ Nijeboer volgt de herkansing tegen Groenewold/ Sengers.

Vandaag staan vanaf 09.00 uur de herkansingen in het damestoernooi gepland, om 09.50 uur is het de beurt aan de mannen. Daarna volgen de halve finales en de finale van de dames staat voor 16.00 uur op de agenda, voor de mannen is dat om 17.00 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto’s Facebook Nevobo.