Vizier op volleybal

 

Nog meer beachvolleybalnieuws

VoV, 30-07-2018. 627 uur. In Agidir, Marokko werd afgelopen week een FIVB Two Star World Tour toernooi gespeeld met Nederlandse deelname. Dat was ons bijna nog  ontgaan. Annemieke Driessen / Ilke Meertens stonden er als tiende op de ranking en waren dus rechtstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatst.  Hun eerste poulewedstrijd verloren ze met 2-0 (17, 16) van het Australische duo Laird / Kendall. Om in het toernooi te blijven, de ‘Round of 16’ te halen moesten ze van een Marokkaanse tweetal winnen. Daarin slaagden ze met 11-21 en 19-21.

Helaas kon er in de ‘Round of 16’ toch geen vervolg aan het toernooi gegeven worden, wegens een blessure moesten ze afzien van de wedstrijd tegen Bonnerova / Nakladalova. Dit duo haalde de finale, waarin het met 1-2 verloor van Menegatti / Orsi Toth uit Italië. Driessen / Meertens werden in Agadir negende.

Puk Stubbe en Wies van Solkema speelden afgelopen weekend in de COOP Beachtour in Basel, Zwitserland. En omdat we de locatie nogal passend vinden noemen we die ook maar: op de Barfüsserplatz. Ze waren met een wildcard tot het toernooi toegelaten en hadden als ranking de vijfde plaats meegekregen. Aan het toernooi deden tien duo’s mee.

Het begin was goed voor de Nederlandse talenten, ze wonnen met 2-0 (18, 16) in de eerste ronde,  in de tweede ronde hadden ze het ‘pech’ om tegen de favorieten en het als eerste geplaatste duo Eiholzer / Steinemann te moeten uitkomen. Dit duo was een maatje te groot getuige de 21-10 en 21-15. De verliezersronde tegen Betschart / Baumann had als inzet een plaatsje bij de laatste vier of vijfde worden. Het werd de vijfde plek voor Stubbe / van Solkema na de 2-0 nederlaag via twee keer 21-16.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.