Vizier op volleybal

 

Vrouwenpolder voor Schoon / van Driel

VoV, 30-07-2018. 6:19 uur. Het laatste Eredivisietoernooi Beachvolleybal van dit seizoen in Vrouwenpolder is bij de dames gewonnen door Emi van Driel / Raïsa Schoon, die daarmee aantoonden de goede vorm van het WK ook mee te hebben genomen naar de nationale competitie. In het toernooi van Vrouwenpolder stonden ze geen setje af. De poule werd met 2-0 uitslagen tegen de duo’s  Boel /  Faber (9,8) en Gras / Rekar (12,19) afgesloten.

In de kwartfinale ging het duo Bak / Dijkstra zonder setwinst (15, 11) ten onder en in de halve finale werd Flore Gravesteijn met gelegenheidspartner Lauri Luijcken met 21-19 en 21-13 de weg naar de eindstrijd verspert. De finale werd tenslotte met 2-0 van Oosterveld / de Vries gewonnen, via 21-14 en 21-12.  Op de derde plaats eindige het duo Gras / Rekar.

Bij de mannen ging de zege in Vrouwenpolder naar Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten. Zij kwamen zonder kleerscheuren tegen Enter / Groen en van Gilst / van Werkhoven door de poulefase, wonnen zowel in de kwart finale als de halve finale via de tiebreak van respectievelijk van Helden / Yark en Ahyi / Immers en waren in de finale in twee sets te sterk voor Gras / Haanappel,

Bas Verpoorten keek zeer tevreden terug op de laatste speelronde van de DELA Eredivisie Beach van 2018.  “We zijn echt ontzettend blij. We hebben alle wedstrijden gewonnen en een zware kwart en halve finale gespeeld, die we beide met 2-1 wel wisten te winnen. Ondanks deze zware wedstrijden hadden we nog genoeg energie over voor de finale die we overtuigend wonnen. En, fantastisch om het laatste eredivisie toernooi van het seizoen te winnen.”

Niet alleen voor de winnaars, maar ook voor de familie Gras werd het een heel mooi weekend in Vrouwenpolder.  Timo werd met Daan Haanappel tweede en zijn zus veroverde met Ana Rekar het brons op Strand Breezand.

Timo Gras won aan het begin van de middag met zijn partner Daan Haanappel in de halve finale van Gerard Baan en Steven Heijting. Daarmee was een podiumplek en de daarbij horende champagne voor hem al zeker.  In de finale gaven zowel hij als Haanappel alles, maar Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten bleken met 17-21 en 16-21 net iets sterker een vooral ook slagvaardiger.

Maar familie Gras had nog een troef in handen, Bjorna streed samen met Ana Rekar iets later om het brons. Op het Zeeuwse zand lukte het, ze waren in de kleine finale met 2-1 (17-21, 21-18, 15-13) te sterk voor Flore Gravesteijn en Lauri Luijken. Dus broer en zus samen op het podium.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron en foto’s o.a. Eredivisie Beach.