Vizier op volleybal

 

NOJK primeur Zovoc: Goud bij Jongens CMV!

VoV, 01-04-2019. 10:01 uur. Afgelopen zaterdag vond in het West-Friese Wognum de finale ronde plaats van het, jaarlijks door de Nevobo georganiseerde, Nederlands Open Jeugd Kampioenschap volleybal onder 12 jaar.

Het team van Zovoc had zich gekwalificeerd voor de finale ronde door in de voorronde in januari en in de halve finale ronde in februari al hun tegenstanders met maar liefst 2 sets tegen 0 te verslaan. Hierdoor behoorden zij al tot de beste 8 teams van Nederland! Maar Zovoc wilde meer getuige hun eigen gekozen yell “Women Shizui Hao De” wat “Wij zijn de beste” betekent in het Chinees.

In Wognum mocht Zovoc in de poule hun krachten meten met volleybal grootmachten SV Dynamo (Apeldoorn), Orion (Doetinchem) en Sudosa-Desto (Assen). Zovoc won al deze wedstrijden met overtuiging met 2 sets tegen 0 en plaatste zich hierdoor als nummer 1 voor de halve finale wedstrijd. In deze halve finale wedstrijd moest Zovoc aantreden tegen de nummer 2 uit de andere poule, streekgenoot Kalinko uit Scheveningen. Ook tegen Kalinko bleek Zovoc de sterkste in 2 sets tegen 0.

De finale mocht gespeeld worden tegen Volley Tilburg. In deze wedstrijd was de vermoeidheid en spanning goed te merken bij de Zovoc jongens maar desondanks maakten ze er een mooie en hoogstaande finale van. De eerste set werd met 25-20 gewonnen door Zovoc. De tweede set was erg spannend en Zovoc wist een grote achterstand goed te maken en met 25-23 ook deze set te winnen.

Zovoc wist door deze uitslag al hun (in totaal 11) wedstrijden ongeslagen én zonder set verlies af te sluiten. Hierdoor mag Zovoc zich zeer terecht voor in ieder geval 1 jaar Nederlands Kampioen onder 12 jaar bij de CMV jongens noemen.

Zovoc uit Zoetermeer is 6 jaar geleden met een nieuw jeugdbeleid gestart. Hierin ligt veel focus op het werven van jeugd en het aanbieden van kwalitatief goede trainingen en mogelijkheden om te spelen op ieder niveau. Dit heeft Zovoc geen windeieren gelegd want inmiddels heeft Zovoc jaarlijks +/- 100 CMV-ers en een hele goede doorstroom naar de jeugdteams. Wat heel bijzonder is, is dat Zovoc veel jongens weet te interesseren voor het volleybal getuige de 50/50 verhouding onder de CMV leden.

Zovoc heeft de laatste 3 jaar steevast de finaleronde van het NOJK weten te bereiken bij de jongens CMV of C en heeft dit nu al weten te bekronen met een 1e plek. De eerste in de historie van Zovoc! Dat er nog maar vele mogen volgen.. Daarnaast spelen hun jeugdselectie teams nu steevast in de hoofd- en topklasse. Het lijkt erop dat Zovoc een mooie toekomst tegemoet gaat.

gh @ VoV, persbericht en foto Zovoc. Op de foto staat het Zovoc team bestaand uit (vlnrr): Boris Thumann, Tom Sonneville, Sander Hermus, Bridget Berendse  en Robbe Verhaegh en wordt getraind en gecoacht door Tom zijn vader Fred Sonneville.