Novara sluit eerste CL-vierkamp winnend af.

VoV, 27-11-2020. 2:50 uur. De stand is na twee wedstrijden in de Novara poule van de Champions League vierkamp was: 1> Novara 2-6, 2> Chemik Police 2-6, 3> Olomouc 2-0 en 4> Kazan 2-0. Gisteren werd er afgesloten met Kazan vs. Olomouc en de strijd om plaats één tussen Chemik Police vs. Novara.

Chemik Police vs. Novara was ook het Nederlandse onderonsje tussen Indy Baijens vs. Nika Daalderop. Beide speelsters moesten genoegen nemen met invalbeurten, daarin scoorde Daalderop aanvallend 3 keer (100% score). Het werd een vijfsetter, waarin de thuisploeg een 0-2 voorsprong verloren zag gaan, maar in de tiebreak weer oppermachtig was. Topscorer van de partij werd Brakocevic met 24 punten voor Chemik Police, bij Novara maakte Smarzek er 22, Bosetti en Herbots kwamen ieder tot 18 treffers.

In de openingsset ging het tot 21-21 gelijk op, Chemik Police kon ook de 21-24 achterstand nog ongedaan maken, maar twee Novara treffers na 25-25 betekenden verlies. In set twee veranderde Novara de 9-9 stand in 10-15 en 15-22, waarna ze met 22-25 wonnen en dus op 0-2 in sets kwamen.

Chemik Police vocht zich in de derde en vierde set via twee keer 25-21 terug in de wedstrijd. In de derde gingen ze vanaf 7-4 via 12-8, 17-14 en 22-19 naar de eindstand. In de vierde werd eerst 16-12 nog 17-17, op de volgende demarrage (naar 20-17) had Novara geen antwoord. In deze twee sets speelde de ploeg van Indy Baijens met een zeer lage foutenlast (3de set 0, 4de set 3 scores voor Novara)

In de tiebreak moest Chemik Police na 4-4 (naar 4-8 en 5-12) het antwoord schuldig blijven, hetgeen dus in 2-3 verlies resulteerde. In deze set maakten ze 7 punten voor Novara.

Kazan vs. Olomouc ging om de derde positie in de poule. Die was voor de Russische ploeg na de 3-0 zege. Olomouc bleef op 18, 17 en 20 punten steken per set.

De stand in de poule na drie wedstrijden werd Novara 8 punten, Chemik Police 7, Dinamo Kazan 3 en VK Olomouc 0.  De tweede vierkamp in deze poule wordt gespeeld op 2, 3 en 4 februari 2021. Het Poolse Chemik Police heeft dan thuisvoordeel.