Zege van der Ent, verlies Groninger

VoV, 27-09-2020. 7:00 uur. De laatste wedstrijd in de kwartfinales van de Duitse beker ging gisteren tussen Volleys Herrsching (Luuc van der Ent) en Grizzlys Giessen (Stijn van Tilburg). Beide teams hadden bij seizoenopening ook tegen elkaar gespeeld, toen won Herrsching in Giessen met 1-3.

Woensdagavond plaatsten zich al Netzhoppers, Friedrichshafen en Frankfurt bij de laatste vier, gisteravond werd Herrsching de vierde ploeg van het kwartet in de halve finale. Daarin nemen ze het op tegen Netzhoppers, waar ze onlangs met 2-3 voor de competitie van wonnen.

Giessen kon het alleen in de eerste set spannend maken, daarin kwamen ze een drietal keren van een ruime achterstand terug in de wedstrijd. De 7-4 en 13-7 achterstand was bij 14-14 weggewerkt, ook de 22-19 konden ze nog bij 24-24 ongedaan maken. Daarna pakte Herrsching met 27-25 de winst.

In de tweede set had de ploeg van Luuc van der Ent bij de tussenstanden 15-7 en 20-12 een ruime voorsprong waarna ze met 25-17 afsloten. En in de derde set serveerde Herrsching de 15-15 tussenstand in één ruk naar 25-15.

Zowel van der Ent als van Tilburg scoorden 6 keer voor hun ploeg.

In Zwitserland speelde Lotte Groninger met Groupe E Valtra uit bij Viteos NUC Volleybal. Valtra verloor met 3-0. De eerste twee sets waren ze kansloos en kregen ze maar 13 punten mee. In de derde set bleef de teller op 22 staan, toen NUC bij de finish was.

Lotte Groninger stond drie sets op spelverdeling en scoorde 1 punt. Haar ploeg staat negende, voorlaatste, met 1 punt uit vijf wedstrijden. NUC is na Pfeffingen en Düdingen de nummer drie in de stand met 9-18.