Novara virtueel koploper, stunt van team Wiltenburg.

VoV, 28-02-2022. 5:55 uur. In de Serie A1 bij de dames in Italië waren er afgelopen weekend zeges voor op één na alle teams met landgenotes in de ploeg. Conegliano, Novara, Firenze en Cuneo wisten met winst van het veld te stappen, Perugia lukte dat niet. Bij de mannen stuntte Cisterna, de ploeg van Twan Wiltenburg, met een 2-3 zege bij Modena.

Novara van Nika Daalderop, die 18 keer scoorde, won voor 1.200 toeschouwers met 1-3 bij Roma. In de eerste set kregen ze 22 punten mee, in de volgende waren er 18, 21 en 19 voor de thuisploeg. Spelverdeelster Micha Hancock werd tot MVP gekozen.

Conegliano van Robin de Kruijff, die 8 keer scoorde, won voor 800 toeschouwers met 0-3 bij Trentino. De thuisploeg kreeg 19, 18 en 16 punten mee. Spelverdeelster Joanna Wolosz werd tot MVP gekozen.

Marrit Jasper won met Cuneo met 3-2 van Chieri ’76. De tiebreak leverde hen voor 1.200 toeschouwers via 16-14 de winst op. Jasper scoorde 7 keer en had het passend prima op orde met 20 goede en 10 perfecte servepasses. MVP werd haar ploeggenote Lucille Gicquel, die 26 keer scoorde.

Firenze met Yvon Beliën in de basis, ze maakte 6 punten, en Jolien Knollema de hele wedstrijd in de wisselhoek behaalde voor 300 toeschouwers bij Vallefoglia een 1-3 zege. Na 25-23 en 26-28 konden ze met 22-25 en 13-25 doordrukken. MVP werd Charlotte Cambi.

Perugia van spelverdeelster Britt Bongaerts leed bij Scandicci een 3-2 nederlaag via 15-9 in de tiebreak, Daarvoor hadden ze een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt. 500 toeschouwers zagen Bongaerts 1 keer scoren en Louise Lippmann, die alleen maar invalbeurten had en 14 keer scoorde, de MVP-prijs in ontvangst nemen.

Koploper Monza verloor uit voor 1.200 toeschouwers met 3-2 van Casalmaggiore. Ze werkten een 2-0 achterstand weg, maar kwamen daarna in de vijfde set met 15-12 net te kort. Polina Rahimova scoorde 30 keer voor Casalmaggiore en werd tot MVP gekozen. Stysiak en Gennari maakten elk 22 punten voor Monza.

MVP Camilla Mingardi werd de topscorer van het weekend met 33 punten bij Busto Arsizio vs. Bergamo. 1.200 toeschouwers zagen haar ploeg na 23-25 en 25-23 via 25-21 en 25-17 de winst pakken.

In de stand gaat Monza met 21-50 aan de leiding. Dan volgen Conegliano (19-48), Scandicci (21-47) en Novara, dat met 18-46 de virtuele koploper is. Cuneo staat zevende (20-27), Firenze achtste (19-26), Perugia twaalfde (17-14) en Bergamo sluit de rij met 19-13.

Bij de mannen viel vooral de 2-3 zege van de ploeg van Twan Wiltenburg op bij het sterrenensemble van Modena. Zijn ploeg won met 2-3, nadat ze via 31-33 en 12-25 met 0-2 waren voorgekomen beslisten ze voor 2.900 toeschouwers in de tiebreak via 8-15 de wedstrijd voor zich.

Nimir Abdel Aziz scoorde 24 keer, Maarten van Garderen, die vanaf de derde set voor Earvin Ngapeth in de basis stond, maakte 6 punten. Wiltenburg had invalbeurten tot de vijfde set, in de tiebreak begon hij in de basis. Hij scoorde 3 keer.

Hekkensluiter Ravenna van Niels Klapwijk is nog steeds zonder zege. Ze verloren afgelopen weekend met 1-3 van Verona, ondanks de 21 punten die Klapwijk liet noteren.  Koploper Perugia van Thijs ter Horst won met 0-3 bij Valentina. Ter Horst speelde niet.

Perugia staat met 22-61 bovenaan, Civitanova is tweede met 19-48, Trentino derde met 21-48 en Modena vierde met 20-42. Milano, de ploeg van bondscoach Piazza, staat vijfde (21-37). Cisterna is achtste (21-24) en Ravenna laatste met 21-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV.