Puck Hoogers scoorde 28 keer voor NawaRo

VoV, 28-02-2022. 6:00 uur. In de Duitse Bundesliga werden slechts twee wedstrijden gespeeld, inhaalwedstrijden waarin de twee ploegen die onderin de ranglijst staan in actie kwamen.

NawaRo Straubing, dat in het huidige seizoen alleen nog maar twee keer van hekkensluiter Neuwied had gewonnen, voegde er een derde zege aan toe. Thuis waren ze met 3-2 te sterk voor de Ladies in Black uit Aachen. Met 25-16 en 25-17 wonnen ze de eerste en derde set, Aachen kon de achterstanden met 25-27 en 22-25 in de tweede en vierde set wegwerken. NawaRo was met 16-14 in de tiebreak daarna de winnende partij. Daarvoor maakten ze twee matchpoints van Aachen ongedaan.

Puck Hoogers had een drukke middag. Maar liefst 65 set ups kreeg ze en met 22 opslagen had ze ook een paar mooie serveseries achter haar naam staan. In totaal scoorde ze 28 keer. Anna Mebus kwam niet in actie. NawaRo is nog steeds voorlaatste, ze hebben 7 punten uit 17 wedstrijden.

Hekkensluiter Neuwied speelde thuis tegen VfB Suhl en verloor met 1-3. De eerste (23-25) en vierde (24-26) had het veel hogergeplaatste VfB Suhl, ze staan vierde, het best lastig om de winst over de streep te trekken. In de tweede kwamen ze zelfs tekort (25-20). Via 21-25 waren ze op een 1-2 voorsprong in sets gekomen. Laura de Zwart speelde niet, Annick Meijers had invalbeurten en maakte 1 punt. VfB Suhl staat met 18-35 op de vierde plaats.

Bij de mannen in de verliezerspoule, die strijden om de posities vijf tot en met acht in de Bundesliga, won Herrsching van Luuc van der Ent met 3-0 van Netzhoppers. Van der Ent scoorde 5 keer.

Lüneburg staat eerste (5-20), Herrsching tweede (6-17), Netzhoppers derde (6-12) en Giesen vierde (5-2).